CDW/Eigen Risico dekking in de Verenigde Staten

Voor campervans en caravanverhuur, ga naar het Overzicht voor Verzekering van uw Eigen Risico voor Motorhomes en Campervans of voor 4x4's of vierwielaangedreven campervans probeer de 4x4 excess cover pagina.

Wanneer u een voertuig in de Verenigde Staten of Canada huurt, is uw standaard Eigen Risico meestal gelijk aan de totale waarde van het huurvoertuig. Sommige staten in de Verenigde Staten en Canada vereisen niet dat de eigenaar van het voertuig een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering heeft, wat tot gevolg heeft dat de bestuurder van het voertuig mogelijk aansprakelijk is voor letsel en schade aan andere personen en hun bezittingen.

Hieronder vindt u het antwoord op de vaak gestelde vraag: Hoe kan ik als huurder mijn potentiele Eigen Risico voor het huurvoertuig beperken? 

Dit zijn de meest voorkomende opties:

  1. Koop een aanvullende verzekering ter beperking van uw aansprakelijkheid bij het verhuurbedrijf ("Supplementary Liability Insurance of SLI)" . Deze mogelijkheid wordt normaliter aangeboden in staten waar een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is voor de eigenaar van het voertuig. De dekking die deze verzekering biedt is meestal tussen de $1,000,000 and $2,000,000.  We raden u altijd aan dit te verifieren bij het verhuurbedrijf omdat er verschillen zijn tussen de staten.
  2. Koop een Aanvullende Casco Verzekering  (Collision Damage Waiver/CDW) of Loss Damage Waiver/LDW) van het verhuurbedrijf. De meeste verhuurbedrijven in Noord Amerika hebben standaard de optie. Alhoewel een aanvullende cascoverzekering (CDW of LDW maar ook wel anders genoemde vergelijkbare producten) uw Eigen Risico van de volledig waarde verminderen, vaak blijft er een Eigen Risico van  $500-$2,000 over. Ook in dit geval raden we u aan dit met uw verhuurbedrijf te bespreken.
  3. Neem "Rental Cover" van RentalCover.com als alternatief voor het afkopen van uw Eigen Risico, om een eventueel tekort in dekking van uw aanvullende cascoverzekering te verzekeren. Alle verzekeringen die via  RentalCover.com (tenzij anders aangegeven in uw offerte) worden aangeboden brengen uw aansprakelijkheid terug naar $0. RentalCover.com verzekeringen bieden ook dekking voor soorten schade die niet gedekt zijn bij Aanvullende Cascoverzekeringen zoals schade aan de voorruit, banden, koplampen, onderzijde en dak. 

Vraag een offerte aan voor je volgende reis

:
:
Verzekerd auto's/busjes/SUVs/4x4's enz. met 1-9 passagiers die geen speciale vergunningen nodig hebben of niet voor commercieel of over onverharde wegen gebruikt worden.