CDW/Noll självriskförsäkring i USA

För information gällande campingbilar och husbilar, läs vår översikt självriskskydd för husbilar och husvagnar. För information gällande fyrhjulsdrivna bilar och fyrhjulsdrivna husbilar, se vår sida för 4x4 självriskskydd.

När du hyr bil i USA och Kanada ligger normalt din grundsjälvrisk (även kallat ”eget ansvar”) på samma summa som det totala värdet av din hyrbil. I en del amerikanska och kanadensiska stater behöver inte bilägaren teckna en obligatorisk trafikförsäkring (Third Party Liability Insurance), vilket betyder att bilföraren potentiellt är ansvarig för skador på andra personer och fordon.

I förklaringen nedan försöker vi svara på en fråga som ofta ställs vid biluthyrning: Hur kan en person som hyr bil sänka sin potentiella självrisk för bilen de hyrt?

Här är de vanligaste alternativen:

  1. Köp "Kompletterande ansvarsförsäkring (SLI)" från biluthyrningsfirman. Den erbjuds generellt i stater där trafikförsäkring (Third Party Liability Insurance) inte krävs av bilägaren. Det här skyddet är vanligtvis mellan 1 000 000 $ till 2 000 000 $, men vi rekommenderar alltid att du frågar biluthyrningsfirman då det skiljer sig från stat till stat.
  2. Köp Självriskreducering vid kollision (CDW) eller självriskreducering vid stöld (LDW) från biluthyrningsfirman. Hos de flesta biluthyrningsfirmorna i Nordamerika ingår det här alternativet som standard. Det eliminerar större delen av självrisken vid skador på bilen. Medan CDW/LDW (det kallas även en massa andra namn men de tjänar alla samma syfte) minskar din självrisk från det fulla värdet av bilen mot 0 $, finns det ofta kvar en självrisk på 500 $ till 2 000 $. Som alltid, diskutera detta med din biluthyrningsfirma.
  3. Köp Hyrbilsskydd från RentalCover.com som ett alternativ till biluthyrningsfirmornas självriskreduceringar för att täcka det belopp som återstår att betala efter CDW. Det här reducerar ditt betalningsansvar till 0 $ för försäkringar sålda hos RentalCover.com (om inget annat angetts i offerten). RentalCover.coms försäkringar inkluderar även skydd för flera typer av skador som är exkluderade från CDW/LDW så som skador på vindruta, däck, strålkastare, underrede och tak.

Få en offert för din nästa resa

:
:
Försäkring för fordon med mindre än 9 sittplatser (inklusive föraren).