Kontakta oss

Kontrollera om dessa frågor är relevanta eller bläddra ner för att kontakta oss:

About RentalCover.com

 

Hyr en bil utomlands? Sortera försäkringen innan du går, och du kan bli bättre. Försäkringsprodukter kan skilja sig beroende på var du bor, och vad du ska göra är ett typiskt hyresföretag, ofta kallat Collision Damage Waiver (CDW), till vad du skulle få med RentalCover.com .  

Populära destinationer

Australien     Kanada     Kina     Frankrike     Tyskland    

Italien     Japan       Mexiko     Storbritannien       USA          

Övriga destinationer

 
         
 

Skadeanmälningar

Ange bara ditt referensnummer (det här slutar med "INS" och kan hittas på ditt bekräftelsemail).

Du behöver dessa dokument:

-   Ditt hyresavtal
-   Ditt körkort eller licens för föraren som är involverad i olyckan
-   All korrespondens avseende skadestånd och reparationer
-   Kreditkortsuppgift som visar beloppet som dras av hyresföretaget
-   Fakturor / kvitton från hyresföretaget
-   För vissa fordringar kräver vi också kvitton som visar att reparationerna har gjorts.  

När du anger relevant information kommer du att bli informerad om eventuella återstående steg.

För enkla fordringar räknar du med en 3-dagars vändning mellan inlämning och godkännande, beroende på komplexiteten i påståendet och tillgängligheten av ovanstående dokumentation för att stödja ditt krav.

Hur biluthyrningsfirmor reagerar på kollisioner där den som hyr har ett oberoende tilläggsskydd som till exempel det från RentalCover.com skiljer sig från firma till firma. Detta är inte en fullständig lista och det finns undantag från stat till stat. Skriv en rad till oss om din uthyrningsfirma saknas så tar vi reda på skadeanmälningsproceduren:
 
Om du har ett eget CDW (köpt på RentalCover.com)...
Den här tabellen är en generalisering och är eventuellt inte relevant för just ditt fall p.g.a. skillnader mellan olika stater. 
Företag Vem betalar räkningen för skadan? Hur betalas räkningen? Vad du också bör veta
ACE CDW-försäkrare ACE samarbetar direkt med AON. • ACE kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt) så debiterar inte ACE dig något utan fortsätter att försöka kontakta din CDW-försäkrare.
Alamo CDW-försäkrare Alamo samarbetar direkt med AON. • Alamo kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Advantage CDW-försäkrare Advantage samarbetar direkt med AON. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. Din CDW-försäkrare blir ansvarig för skadorna.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt) så måste du fortsätta att försöka kontakta din CDW-försäkrare, men Advantage debiterar dig inget för skadorna.
Avis CDW-försäkrare Avis samarbetar direkt med AON. • Avis kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Budget Försäkringstagare Budget debiterar ett belopp baserat på "skadebedömningen" och drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Budget kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
Dollar CDW-försäkrare Dollar håller föraren ansvarig för självrisken tills din försäkringsgivare erkänner ansvar. Det kan hända att de drar från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Dollar kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Enterprise Försäkringstagare Enterprise debiterar ett belopp baserat på "skadebedömningen". De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Enterprise drar en summa direkt från ditt kreditkort i händelse av skador (500 - 1000 $). 
• Du måste snarast kontakta din CDW-försäkrare. De underlättar återbetalningen till dig för kollisionskostnader.
Hertz Försäkringstagare Hertz håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället.  • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Hertz kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
National Försäkringstagare National håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• National kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
Zipcar Försäkringstagare Zipcar håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Zipcar kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.

 


 
Du får tillbaka dina pengar via en penningöverföring till ditt bankkonto. Detta kan ta allt mellan 1-5 dagar, beroende på dina reseomständigheter. När det gäller banköverföringar är det ytterst viktigt att vi erhåller korrekta bankuppgifter från dig. Tyvärr kan vi inte betala ut ersättningskrav via check eller på något annat sätt. 
Vi vill befria dig från stress och göra hela processen så krångelfri som möjligt! Huvudstegen är:
1. Skicka in ditt ersättningskrav.
2. Bedömning: Vi skickar ett bekräftelse-e-postmeddelande till dig när vi har fått in ditt ersättningskrav och börjar genast bedöma ersättningskravet.
3. Om några dokument saknas eller om vi behöver mer information, kommer vi att skicka e-post till dig.
4. När alla uppgifter har angetts kan vi snabbt godkänna ditt ersättningskrav.
5. Därefter gör vi en utbetalning till dig via en banköverföring.
Tyvärr så tillämpas transaktionsavgifter överallt när du reser internationellt. 

Vid utbetalning av ett ersättningskrav via penningöverföring, tar bankerna ut en minimiavgift på $15 (eller motsvarande belopp i din lokala valuta). Vi överför inte denna kostnad till dig ifall banken tar ut denna avgift av oss. Men om banken tar ut avgiften av dig kan vi tyvärr inte täcka kostnaden.
Det finns åtskilliga faktorer som påverkar växlingskurser och åtskilliga sätt att beräkna växlingskursen. Här följer ett exempel:
  • Mark kommer från Storbritannien. Han debiterades €500 av sin hyrbilsfirma efter en bilolycka i Frankrike. Hans ersättningskrav på €500 godkändes av RentalCover.com.
  • Mark kommer att få sin utbetalning i GBP.
RentalCover.coms ersättningskrav konverterar den ursprungliga självriskvalutan (euro i Marks fall) till utbetalningsvalutan (GBP i Marks fall) baserat på de överföringsavgifter som finns på åtskilliga penningöverföringsplattformar. De är 3-5 % bättre än bankernas överföringsavgifter och 4-6 % bättre än hos växlingskontor.
I händelse av en krock kommer du att bli skyldig att betala ett belopp motsvarande en del av eller hela självrisken. Vid ett framtida datum, kanske så sent som 18 månader efter beroende på hyrbilsfirmans uthyrningsvillkor, är du eventuellt berättigad till en fullständig återbetalning från hyrbilsfirman ifall det "inte var ditt fel". Men vi tycker inte att du ska behöva vänta i upp till 18 månader! I stället betalar vi ut ditt ersättningskrav omgående. Allt vi begär är att du digitalt signerar ett enkelt "friskrivningsbrev" som vi skickar till hyrbilsföretaget, som i sin tur betalar återbetalningsbeloppet till oss.

Alla skadeanmälningar kan skickas in online. Ange bara ditt referensnummer (det slutar med "INS" och finns i ditt bekräftelsemejl).

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vårt team av skadehanterare kommer att bedöma din skadeanmälan

När den har godkänts får du en betalningslänk via e-post och sms

Betalningen sker snabbt via elektronisk överföring

Vi håller dig uppdaterad via e-post för varje steg i hanteringen av skadeanmälan. Vårt mål är att slutföra 95 % av alla skadeanmälningar inom 3 dagar.

Läs mer om vilka dokument du måste skicka in när du gör en skadeanmälan

Alla ersättningskrav följer dessa fyra enkla steg:

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vårt team av skadehanterare kommer att bedöma din skadeanmälan

När den har godkänts får du en betalningslänk via e-post och sms

Betalningen sker snabbt via elektronisk överföring (Läs mer)

Vi håller dig uppdaterad via e-post för varje steg i hanteringen av skadeanmälan. Vårt mål är att slutföra 95 % av alla skadeanmälningar inom 3 dagar.

Vårt team av skadehanterare hjälper dig så att processen med ersättningskrav sker utan stress

I händelse av haveri eller olycka är det första som du behöver göra, att se till att alla är i säkerhet. Om möjligt kör in till vägkanten och parkera, slå på dina varningsblinkers och sätt alla i säkerhet. Sedan kan du:

1. Kontakta uthyrningsfirman för att anmäla händelsen. Du hittar deras nummer på ditt undertecknade hyresavtal. Behåll det hyresavtalet eftersom du behöver det för din skadeanmälan.

2. Vi rekommenderar att du tar bilder för att dokumentera skador på ditt fordon och andra fordon.

3. Efter att ha följt uthyrningsfirmans anvisningar and din hyresperioden är över och de slutliga avgifterna har reglerats med uthyrningsfirman, skickar du in en skadeanmälan till RentalCover.com.

Ordna inte din egen räddning eller reparation utan uthyrningsfirmans vetskap eftersom det kan upphäva deras hyresvillkor. Avgifter för bogsering och byte av fordon omfattas av försäkringsskydd från RentalCover.com. Vi täcker inte "ersättning för utlägg" så som boende eller telefonsamtal.


När vi har mottagit all dokument som krävs och har all information kan vårt team av skadehanterare börja behandla din anmälan och förbereda din återbetalning. Vårt mål är att slutföra 95 % av ersättningskrav inom 3 dagar.

För att hjälpa vårt team att bedöma din anmälan så snabbt som möjligt ber vi alla kunder att tillhandahålla följande dokument med hjälp av vårt onlineformulär för skadeanmälan:

> Vad är det?
Det undertecknade avtalet från din uthyrningsfirma som du fick när du hämtade ditt fordon.

> Varför behövs det?
För att bekräfta att du själv och ytterligare förare är kvalificerade. Det innehåller även hyresdatum, hyresvillkor och det maximala belopp som kan debiteras av uthyrningsfirman.

> Vad är det?
Körkortet som du använde för att hyra fordonet.

> Varför behövs det?
För att bekräfta att din identitet matchar uppgifterna i ditt hyresavtal och att du hade ett giltigt körkort vid hyrtillfället.

> Vad är det?
Ett kontoutdrag som visar beloppet du betalade till uthyrningsfirman och eventuell återbetalning som du kan ha fått (återbetalning sker ofta om hela självrisken debiterades initialt och den slutgiltiga skadekostnaden var lägre än det belopp som du betalade).

>Varför behövs det?
För att verifiera att betalningen har gjorts och för att förhindra försök till försäkringsbedrägeri.

> Vad är det?
Alla e-postmeddelanden eller brev som du har utbytt med uthyrningsfirman efter olyckan.

>Varför behövs det?
Den här informationen kan spara oss tid när vi bedömer dina ersättningskrav.

> Vad är det?
I händelse av en olycka eller skada, debiterar vissa uthyrningsfirmor dig på hela självrisken för bilen för att senare återbetala mellanskillnaden till dig. Alternativt kan de debitera dig för skadorna med ett belopp som är mindre än självrisken. Oavsett vilket, så behöver vi slutfakturan som tydligt visar det slutliga beloppet som du har debiterats. (Läs mer här).

> Varför behövs det?
Vi behöver detta dokument för att betala dina ersättningskrav eftersom det bekräftar det slutgiltiga beloppet som du har debiterats.

> Vad är det?
Det här är den rapport som upprättats av polisen och som innehåller information om din olycka, inklusive eventuella vittnesmål, sammanfattning av skadan och även uppgifter om förare och passagerare.

> Varför behövs det?
Det här dokumentet bekräftar omständigheterna vid allvarligare olyckor och eventuella böter som polisen har gett till de inblandade. Om din skadeanmälan blir en juridisk fråga kan denna rapport vara ovärderlig. Du kan få det här dokumentet genom att kontakta den lokala polismyndigheten.

Om du är bosatt i USA och befinner dig i USA och har vår "kollisionsskadeförsäkring", kommer ditt ersättningskrav att följa dessa fyra stressfria steg:

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vår försäkringspartner Aon kommer att bearbeta och bedöma dina ersättningskrav

Du underrättas via e-post när dina ersättningskrav har godkänts

Aon skickar en check på återbetalningsbeloppet i den försäkrade passagerarens namn

Du kan spåra ditt ersättningskrav via Aons onlineportal (du behöver ditt referensnummer).

Kontakta oss om du har några problem med ditt Aon-ersättningskrav.

Denna faktura visar det slutliga beloppet som du har betalat till ditt uthyrningsföretag i händelse av en olycka, när de slutliga avgifterna har fastställts.

Slutfakturan inkluderar eventuella självriskskostnader som du har betalat, minus eventuella återbetalningar du eventuellt har fått från uthyrningsfirman.
 

Vi behöver detta dokument för att betala dina ersättningskrav eftersom det bekräftar det slutgiltiga beloppet som du har debiterats.

Om du har svårt att få fram det här dokumentet rekommenderar vi att du ringer till din uthyrningsfirma eftersom det kan dröja innan de svarar på e-postmeddelanden.

Hur skickar man ett ersättningskrav

När din resa är över och ditt fordon har lämnats tillbaka, kan du skicka in en skadeanmälan med vårt onlineformulär.

The majority of customers who book with us will not have a time limit following an accident, and can submit a claim anytime after the drop off date.

However, there are some exceptions - so please review the information below to see whether this applies to your protection:

If your policy is insured by “Collinson” you have 45 days from the accident date to make a claim.

If you are a US customer renting in the US and you are insured by “AON” you have 20 days to make a claim and 90 days to provide proof of loss. You can find this information on your insurance documents, accessible from your My Account page.
 
You may be able to submit a claim outside of this time, but you will need to explain the reason for this delay

Om din fråga inte besvarades av ovanstående, vänligen fyll i formuläret nedan eller ring oss:

Maila oss


Få en offert för din nästa resa

:
:
Försäkring för fordon med mindre än 9 sittplatser (inklusive föraren).