Kontakt oss

Vennligst sjekk om disse spørsmålene er relevante, eller bla nedover for å kontakte oss:

About RentalCover.com

 

Lei en bil i utlandet? Sorter ut forsikringen før du går, og du kan bli bedre. Forsikringsprodukter kan variere avhengig av hvor du bor, og hva du skal gjøre er et typisk utleiefirma, ofte kalt Collision Damage Waiver (CDW), til hva du vil få med RentalCover.com .  

Populære destinasjoner

Australia   Canada     Kina     Frankrike     Tyskland    

Italia     Japan       Mexico     Storbritannia       USA          

Andre destinasjoner

 
         
 

Erstatningskrav

Bare skriv inn referansenummeret ditt (dette slutter med "INS" og kan bli funnet på din bekreftelses e-post).

Du trenger disse dokumentene:

-   Leieavtalen din
-   Ditt førerkort eller lisensen til føreren som er involvert i ulykken
-   All korrespondanse vedrørende skader og reparasjoner
-   Kredittkortoppstilling som viser beløpet som er trukket av leiefirmaet
-   Fakturaer / kvitteringer fra utleiefirmaet
-   For noen krav krever vi også kvitteringer som viser at reparasjonene har blitt gjennomført.  

Når du legger inn den aktuelle informasjonen, vil du bli informert om eventuelle gjenværende trinn.

For rettferdige krav forventer en 3-dagers veksling mellom innsending og godkjenning, avhengig av kompleksiteten i kravet og tilgjengeligheten av dokumentasjonen ovenfor for å støtte kravet ditt.

Amerikanske innbyggere med vår kollisjonskadedekning fra AON kan starte kravsprosessen direkte på https://www.aontravelclaim.com.

Hvordan utleiefirmaene reagerer på kollisjoner hvor sjåføren har en uavhengig polise, som en fra RentalCover.com varierer mellom hvert utleiefirma. Dette er ikke en komplett liste, og det er unntak på en stat-for-stat basis. Hvis ditt utleiefirma er borte, send oss en e-post og vi vil finne ut av kravsprosessen:
 
Hvis du tar med din egen CDW (kjøpt på RentalCover.com)...
Denne tabellen er en generalisering og det er ikke sikkert den gjelder din sak på grunn av forskjeller i stater. 
Selskap Hvem betaler skaderegning? Hvordan blir regning betalt? Annet du trenger å vite
ACE CDW forsikrer ACE samarbeider direkte med AON. • ACE kontakter din CDW forsikrer umiddelbart etter en ulykke eller ved returnering av kjøretøy.
• Hvis forsikrer av noen grunn ikke umiddelbart aksepterer ansvar for den kommende saken (f.eks. hvis de er stengt), vil ikke ACE belaste deg, men forsøke å kontakte din CDW forsikrer.
Alamo CDW forsikrer Alamo samarbeider direkte med AON. • Alamo kontakter din CDW forsikrer umiddelbart etter en ulykke eller ved returnering av kjøretøy.
• Hvis forsikrer av noen grunn ikke umiddelbart aksepterer ansvar for den kommende saken (f.eks. hvis de er stengt), vil du bli belastet for skadene, og du vil deretter søke refundering fra din CDW forsikrer.
Advantage CDW forsikrer Advantage samarbeider direkte med AON. • Du må raskt engasjere din CDW forsikrer. Din CDW forsikrer vil være ansvarlig for skader.
• IHvis forsikrer av noen grunn ikke umiddelbart aksepterer ansvar for den kommende saken (f.eks. hvis de er stengt), må du forsøke å kontakte din CDW forsikrer, men Advantage vil ikke belaste deg for skadene.
Avis CDW forsikrer Avis samarbeider direkte med AON. • Avis kontakter din CDW forsikrer umiddelbart etter en ulykke eller ved returnering av kjøretøy.
• Hvis forsikrer av noen grunn ikke umiddelbart aksepterer ansvar for den kommende saken (f.eks. hvis de er stengt), vil du bli belastet for skadene, og du vil deretter søke refundering fra din CDW forsikrer.
Budget Poliseholder Budget belaster et beløp basert på "skadevurderingen" og kan ofte bli belastet ditt kredittkort. AON refunderer deg. Du bør forsøke å få  AON til å betale i stedet. • Du må raskt engasjere din CDW forsikrer. De vil sørge for refundering av utgående kollisjonskostnader.
• Budget foretar en kredittsjekk på poliseholder ved tidspunkt for henting og vil mest sannsynlig sjekke din kredittgrense.
Dollar CDW forsikrer Dollar holder sjåføren ansvarlig for inntil ditt forsikringsselskap aksepterer ansvaret. De kan belaste ditt kredittkort. AON refunderer deg. Du bør forsøke å få  AON til å betale i stedet. • Dollar kontakter din CDW forsikrer umiddelbart etter en ulykke eller ved returnering av kjøretøy.
•Hvis forsikrer av noen grunn ikke umiddelbart aksepterer ansvar for den kommende saken (f.eks. hvis de er stengt), vil du bli belastet for skadene, og du vil deretter søke refundering fra din CDW forsikrer.
Enterprise Poliseholder Enterprise belaster et beløp basert på "skadevurderingen". De kan ofte belaste ditt kredittkort. AON refunderer deg. Du bør forsøke å få  AON til å betale i stedet. • Enterprise vil belaste en egenandel direkte fra ditt kredittkort i tilfelle skader ($500 - $1000). 
• Du må raskt engasjere din CDW forsikrer. De vil sørge for refundering av utgående kollisjonskostnader.
Hertz Poliseholder Hertz holder sjåføren ansvarlig inntil CDW forsikrer aksepterer ansvar. De kan ofte belaste ditt kredittkort. AON refunderer deg. Du bør forsøke å få  AON til å betale i stedet. • Du må raskt engasjere din CDW forsikrer. De vil sørge for refundering av utgående kollisjonskostnader.
• Hertz foretar en kredittsjekk på poliseholder ved tidspunkt for henting og vil mest sannsynlig sjekke din kredittgrense.
National Poliseholder National holder sjåføren ansvarlig inntil CDW forsikrer aksepterer ansvar. De kan ofte belaste ditt kredittkort. AON refunderer deg. Du bør forsøke å få  AON til å betale i stedet. • Du må raskt engasjere din CDW forsikrer. De vil sørge for refundering av utgående kollisjonskostnader.
• National foretar en kredittsjekk på poliseholder ved tidspunkt for henting og vil mest sannsynlig sjekke din kredittgrense.
Zipcar TBC TBC TBC

 


 
Du vil få tilbakebetaling gjennom en pengeoverføring til din bankkonto. Dette kan ta mellom 1 og 5 dager, avhengig av din reise. Når det gjelder bankoverføringer, er det uhyre viktig at vi mottar korrekte opplysninger om banken din. Vi kan dessverre ikke utbetale erstatningskrav med sjekker eller på andre måter. 
Vi ønsker å fjerne stress og gjøre prosessen så enkel som mulig! Hovedtrinnene er:
1. Send inn erstatningskravet ditt.
2. Evaluering: Vi vil sende deg på epost en bekreftelse på at vi har mottatt forespørsel om erstatningskravet og har umiddelbart begynt å vurdere erstatningskravet.
3. Du vil motta en e-post hvis noen dokumenter mangler eller mer informasjon er nødvendig.
4. Når vi har mottatt alt vi trenger, vil vi kunne raskt godkjenne ditt erstatningskrav.
5. Vi betaler deg  bankoverføring.
Uheldigvis er det transaksjonskostnader overalt når man reiser internasjonalt. 

Når man betaler et erstatningskrav ved pengeoverføring, vil bankene belaste minst 15 USD (eller tilsvarende i din lokale valuta). Vi vil ikke belaste deg disse kostnadene, om vi må betale et gebyr til banken. Om banken skulle belaste deg med et gebyr, vil vi dessverre ikke kunne dekke kostnaden.
Det er flere hensyn å ta når man sammenligner valutakurser, og det er ulike måter for å beregne de. La oss se på et eksempel:
  • Mark er fra Storbritannia. Han ble belastet 500 euro av utleiefirmaet for en ulykke i Frankrike. Hans erstatningskrav på 500 euro ble i dag godkjent av RentalCover.com.
  • Mark vil få utbetaling i GBP.
Teamet for erstatningskrav hos RentalCover.com konverterer belastningsvalutaen (euro for Mark) til utbetalingsvalutaen (GBP for Mark) på bakgrunn av overføringskursene som er tilgjengelige på ulike plattformer for pengeoverføring. De er 3-5 % bedre enn kurser som tilbys av banker og 4-6% bedre enn hos vekslingsbyråer.
I tilfelle kollisjon vil du måtte betale et beløp på opptil fradragsgrensen/egenandelen. En dag i fremtiden, kanskje opptil 18 måneder senere, avhengig av utleiefirmaets utleievilkår, vil du kunne ha krav på full tilbakebetaling fra utleiefirmaet dersom det ikke var din “skyld”. Vi mener at det ikke burde være nødvendig å vente i opptil 18 måneder! Vi vil i stedet betale ditt krav med en gang. Vi vil bare kreve at du, digitalt, underskriver et enkelt “fraskrivelsesbrev” som vi sender til utleiefirmaet, som så betaler oss tilbake gjeldende beløp.

Hvis ditt spørsmål ikke besvares over, vennligst fyll ut skjemaet under eller ring oss:

Send oss en e-post


Få et tilbud på din neste tur

:
:
Biler er inkludert som standard, og kan ikke fravelges.