Vad ska jag göra på hyra skrivbordet?

 

Hyr en bil utomlands? Sortera försäkringen innan du går, och du kan bli bättre. Försäkringsprodukter kan skilja sig beroende på var du bor, och vad du ska göra är ett typiskt hyresföretag, ofta kallat Collision Damage Waiver (CDW), till vad du skulle få med RentalCover.com .  

Populära destinationer

Australien     Kanada     Kina     Frankrike     Tyskland    

Italien     Japan       Mexiko     Storbritannien       USA          

Övriga destinationer

 
         
 

About your car rental

På RentalCover.comerbjuder vi skydd vid hyra och våra partner ansvarar för uthyrningen.

Vi distribuerar våra policyer via handplockade partner för att säkerställa en säker, bekymmersfri och billig resa för våra kunder. Våra partners inkluderar:

På RentalCover.comerbjuder vi skydd vid hyra och våra partner ansvarar för uthyrningen.

Många av våra partner har namn som liknar RentalCover.com, så det är lätt att blanda ihop oss.

{% if Agent.Name|default %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Din hyrbilsbokning gjordes med {{Agent.Name}}. Kontakta deras supportteam för att göra eventuella ändringar i din reservation{% else %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Hitta din biluthyrningsfirmas kontaktuppgifter här{% endif %}
 

Se ditt ursprungliga bekräftelsemejl för att hitta namnet på din uthyrningsfirma.

About your cover

Som beskrivs i USA FAQ är försäkringsalternativen för USA annorlunda än de flesta av Storbritannien / EU och Australien / NZ och Asien. Eftersom amerikanska hyror som säljs till internationella resenärer i allmänhet innehåller noll fråndragsberättigande (det vill säga inget överskott i händelse av en olycka) kommer du att erbjudas valfri vägservice vid hyreskortet.

Vår vägservice hjälper dig att täcka alla typer av kostnader som du skulle ådra på, inklusive bogsering, avgifter, nyckelbyte, batteri och vindrutor / däck / lätt reparation eller byte och naturligtvis avropsavgiften och andra reparationer. Du kan också göra anspråk på oanvänd del av din resa som orsakats av en tidig uppsägning av din hyra. Vi erbjuder även täckning till extrakostnader som hyreslagen tillämpar på grund av din incident, främst kreditkortsavgifter, "administration" / bearbetningsavgifter och "förlust av användningsavgifter" (hyresbolagen återhämtar eventuella intäkter medan fordonet är utanför vägen är fast).

Besök www.rentalcover.com/claim om du slutar betala en räkning till uthyrningsföretaget för vägar eller andra kostnader. 

  1. Våra tilläggsskydd är garanterat 50 % billigare än hos hyrbilsfirmorna!
  2. Njut av din resa utan att behöva oroa dig för att uthyrningsfirman kommer att kräva dig på alldeles för mycket pengar för eventuella skador!
  3. Våra tilläggsskydd är utformade för de unika krav som gäller för att hyra fordon i olika länder.
  4. Olycksrelaterade avgifter är kostsamma - vi täcker dem fullt.
  5. Våra försäkringsgivare är några av världens mest välkända försäkringsbolag.
  6. Flerfordonsolyckor kan vara komplicerade. Vi hanterar all försäkringsadministration och återbetalar dig genast så att du inte behöver oroa dig (se vår guide om ersättning).
Våra guider om att hyra fordon förklarar hur allt fungerar.
Försäkringar räknas alltid i hela kalenderdagar för att säkerställa att du är försäkrad under hela resan, oavsett om du hämtar fordonet tidigt eller lämnar av det sent på kvällen!

Våra guider om att hyra fordon förklarar hur allt fungerar.
 

Yes - registered agents can provide their customers with rental peace of mind while earning 50% commission on every booking.

Visit agency.rentalcover.com to register today and join our team!

Vi på RentalCover.com anser att du inte behöver en juridisk examen för att förstå våra försäkringar. Det är därför allt vi skriver är uppfriskande enkelt. Alla våra försäkringar har utformats för att ge dig sinnesro och skydd vid oväntade händelser.

Här är en sammanfattning av det skydd du får när du bokar med oss:

  Vad du får med RentalCover.com Vad du kanske får hos uthyrningsfirman
 
 Olyckor med flera fordon
Singelolyckor Ibland
Brand, stöld och skadegörelse Ibland
Bärgning och inlåsta nycklar Ibland
Vindruta och strålkastare Extra kostnad
Däck och underrede Extra kostnad
Schablonavdrag/Självrisk

$0

$3000 - 4000
Normalt fast kostnad
Pris per dag 50 % lägre pris än
hos uthyrningsfirman
$10-$30* per dag
* Flygplatsens tilläggsavgift +10-25 %
 

För mer information, läs vår landsspecifika uthyrningsguide.

Ja det gör vi. Om du planerar din nästa resa, se till att du sparar pengar på försäkringen genom att välja rätt försäkringsnivå för fordonet du planerar att hyra.

Choose your vehicle

Bil

Detta omfattar skydd för fordon med färre än nio säten, inklusive förarsätet. Om du planerar att köra på grusvägar i enlighet med de villkor som anges i ditt hyresavtal, lägg till försäkring för fyrhjulsdrift på Mitt konto-sidan. Slutligen, om du planerar att hyra ett veteranfordon eller annan specialbil, kontakta oss för att kontrollera om vi erbjuder försäkring för din resa.

Fyrhjulsdrivna fordon

Ska du köra i terräng? Välj då den här försäkringen. Den täcker alla fordon som du planerar att köra på grusvägar i enlighet med de rättigheter som anges i ditt hyresavtal. Försäkring för fyrhjulsdrift kan köpas för fyrhjulsdrivna fordon och läggs till via Mitt konto-sida som tillägg till campingbils- eller husbilsförsäkringar.

Minibuss

Gruppresa? Välj minibuss om ditt fordon har mellan nio och 14 säten, inklusive förarsätet.

Campingbil

Har det två eller fler inbyggda sovplatser och ingen inbyggd dusch eller toalett? Då är det en campingbil. Om du planerar att köra på grusvägar i enlighet med de villkor som anges i ditt hyresavtal, lägg till försäkring för fyrhjulsdrift via Mitt konto-sidan.

Husbil

Välj detta om ditt fordon har en inbyggd dusch och/eller toalett. Om du planerar att köra på grusvägar i enlighet med de villkor som anges i ditt hyresavtal, lägg till försäkring för fyrhjulsdrift på Mitt konto-sidan.

Är din fordonstyp inte listad ovan? Skicka oss ett meddelande för att ta reda på om vi kan erbjuda försäkringsskydd för din nästa hyrbil.

Följ tipsen nedan för att undvika konflikt och ha en säker, stressfri resa:

1. Din RentalCover.com-försäkring är giltig

Om uthyrningsfirman säger att de "inte känner igen" din försäkring från RentalCover.com, oroa dig inte: Det behöver de inte! Våra försäkringar är ett oberoende alternativ till uthyrningsfirmornas och de gäller globalt. De har inga dolda undantag och är 50 % billigare än uthyrningsfirmornas waivers. Om ditt hyresföretag vägrar att ge dig ett fordon rekommenderar vi att du pratar med din bokningsrådgivare.

2. Var förberedd

Ha alla nödvändiga dokument redo för din incheckning och ta en titt på ditt lands uthyrningsguide så du vet vad du kan förvänta dig på uthyrningsfirman.

3. Var självsäker

Du har valt att vara försäkrad av en global distributör av försäkringsprodukter med full försäkringsförmåga och en beprövad historia av att behandla skadeanmälningar rekordsnabbt – i genomsnitt inom tre arbetsdagar. Vi har gjort detta sedan 2014 och våra kunder ger oss toppbetyget "Utmärkt" på webbplatsen för konsumentomdömen TrustPilot.com.

Vill du ha mer information? Vår uthyrningsguider förklara hur allt fungerar

Vi förstår att försäkringar, och särskilt försäkringsakronymer, kan vara förvirrande! I den här korta artikeln förklarar vi de två vanligaste termerna som du kommer att höra på uthyrningsfirman:

Självrisk

Det här är det högsta beloppet du betalar för ett ersättningskrav innan din CDW (självriskreducering vid kollision) träder i kraft. I händelse av en olycka är du skyldig att betala upp till hela självriskbeloppet och din CDW-försäkring kommer att betala resten. Till exempel, om din bil är värd 10 000 dollar och ditt självrisktak är 3 000 dollar, skulle du betala upp till 3 000 dollar och uthyrningsfirmans försäkring skulle betala resten. Du kan köpa tilläggsskydd från RentalCover.com som minskar kostnaden för din självrisk till 0 euro.

Självriskreducering vid kollision (CDW)

CDW och LDW ingår vanligtvis i hyran som du ser på en webbplats. Observera att dessa "waivers" bara minskar din risk från ett högt belopp (som motsvarar bilens fulla värde) till någonstans mellan 1 500 och 3 000 dollar beroende på bil och uthyrningsfirma.

✗ Utan CDW

Om du råkar ut för en olycka kan du vara ansvarig för hela kostnaden för din hyrbil, förutom kostnader för eventuell bogsering och administrativa avgifter som uppkommit på grund av förlust av användning medan fordonet inte kan köras.

✓ Med CDW

Om du råkar ut för en olycka betalar du bara upp till självrisken för fordonet. Många uthyrningsfirmors CDW-villkor utesluter vanligtvis reparation och byte av vindrutor och däck, samt skador på underrede, tak, inredning, fönster och sidospeglar. Om du har köpt den heltäckande försäkringen från RentalCover.com, så sänker du inte bara kostnaden för självrisken till 0 euro, men inkluderar även skydd för alla de saker som dessa försäkringsavtal inte skyddar dig för.

Vill du ha mer information? Vår uthyrningsguider förklara hur allt fungerar

Vi förstår att försäkringar, och särskilt försäkringsakronymer, kan vara förvirrande! I den här korta ordlistan förklarar vi de vanligaste termerna som du kommer att höra på uthyrningsfirman:

CDW skyddar dig mot höga kostnader i händelse av en olycka, stöld eller skada som orsakas på ditt fordon. Om du har denna försäkring frånsäger sig uthyrningsfirman sin rätt att kräva hela kostnaden för skador och reparationer från dig (som motsvarar bilens fulla värde) till någonstans mellan 1 500 € och 3 000 € beroende på bil och uthyrningsfirma. Du kan köpa ytterligare skydd från RentalCover.com vilket minskar din självriskskostnad till 0 €.

Det här är det högsta beloppet du betalar för ett ersättningskrav innan din CDW (självriskreducering vid kollision) träder i kraft. I händelse av en olycka är du skyldig att betala upp till hela självriskbeloppet och din CDW-försäkring kommer att betala resten. Till exempel, om din bil är värd 10 000 dollar och ditt självrisktak är 3 000 dollar, skulle du betala upp till 3 000 dollar och uthyrningsfirmans försäkring skulle betala resten. Alla RentalCover.com-försäkringar inkluderar noll självrisk som standard.

Detta är nästan detsamma som CDW. Den enda skillnaden är att dessa villkor täcker stöld, skadegörelse och förlust av användning utöver din befintliga CDW. På RentalCover.com omfattar alla våra försäkringsskydd skydd mot brand, stöld och skadegörelse som standard.

Detta är den avgift som kunden åläggs av uthyrningsfirman för att täcka eventuella förluster av intäkter som uppkommer när fordonet repareras.

Ibland kallas detta tilläggsskydd för självriskeliminering eller waiver, det är ett tilläggsskydd för CDW och erbjuds av RentalCover.com. Om du har denna försäkring tar vi ansvaret för att återbetala din självrisk i händelse av att du behöver göra en skadeanmälan, vilket effektivt minskar beloppet till 0 euro. Alla försäkringar från RentalCover.com inkluderar noll i självrisk som standard.

Vår globala försäkringsportfölj inkluderar "A"-klassade hushållsnamn, se exempel nedan.
 
AON, Astrenska Insurance Ltd, Canopius, Chubb, Collinson, Intact Insurance, Lloyds, US Fire
 
Våra guider om att hyra fordon förklarar hur allt fungerar.
Please note that our call centres are now closed so that we can provide a higher level of support to our customers around the world via online chat and email.

But we’re still here to help you. You can use the links below to browse and find answers to popular questions, including:

How to update your rental insurance

How claims work

The payment process

Cancel or amend your cover

Find out what your insurance includes

However, if your question is not answered on our help centre and you still need assistance we are available on chat and email. Alternatively reply to your most recent message from us and we’ll get back to you as soon as possible.

Making a claim

Alla skadeanmälningar kan skickas in online. Ange bara ditt referensnummer (det slutar med "INS" och finns i ditt bekräftelsemejl).

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vårt team av skadehanterare kommer att bedöma din skadeanmälan

När den har godkänts får du en betalningslänk via e-post och sms

Betalningen sker snabbt via elektronisk överföring

Vi håller dig uppdaterad via e-post för varje steg i hanteringen av skadeanmälan. Vårt mål är att slutföra 95 % av alla skadeanmälningar inom 3 dagar.

&nbsp Läs mer om vilka dokument du måste skicka in när du gör en skadeanmälan

Alla ersättningskrav följer dessa fyra enkla steg:

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vårt team av skadehanterare kommer att bedöma din skadeanmälan

När den har godkänts får du en betalningslänk via e-post och sms

Betalningen sker snabbt via elektronisk överföring (Läs mer)

Vi håller dig uppdaterad via e-post för varje steg i hanteringen av skadeanmälan. Vårt mål är att slutföra 95 % av alla skadeanmälningar inom 3 dagar.

Vårt team av skadehanterare hjälper dig så att processen med ersättningskrav sker utan stress

I händelse av haveri eller olycka är det första som du behöver göra, att se till att alla är i säkerhet. Om möjligt kör in till vägkanten och parkera, slå på dina varningsblinkers och sätt alla i säkerhet. Sedan kan du:

1. Kontakta uthyrningsfirman för att anmäla händelsen. Du hittar deras nummer på ditt undertecknade hyresavtal. Behåll det hyresavtalet eftersom du behöver det för din skadeanmälan.

2. Vi rekommenderar att du tar bilder för att dokumentera skador på ditt fordon och andra fordon.

3. Efter att ha följt uthyrningsfirmans anvisningar and din hyresperioden är över och de slutliga avgifterna har reglerats med uthyrningsfirman, skickar du in en skadeanmälan till RentalCover.com.

Ordna inte din egen räddning eller reparation utan uthyrningsfirmans vetskap eftersom det kan upphäva deras hyresvillkor. Avgifter för bogsering och byte av fordon omfattas av försäkringsskydd från RentalCover.com. Vi täcker inte "ersättning för utlägg" så som boende eller telefonsamtal.


När vi har mottagit all dokument som krävs och har all information kan vårt team av skadehanterare börja behandla din anmälan och förbereda din återbetalning. Vårt mål är att slutföra 95 % av ersättningskrav inom 3 dagar.

För att hjälpa vårt team att bedöma din anmälan så snabbt som möjligt ber vi alla kunder att tillhandahålla följande dokument med hjälp av vårt onlineformulär för skadeanmälan:

> Vad är det?
Det undertecknade avtalet från din uthyrningsfirma som du fick när du hämtade ditt fordon.

> Varför behövs det?
För att bekräfta att du själv och ytterligare förare är kvalificerade. Det innehåller även hyresdatum, hyresvillkor och det maximala belopp som kan debiteras av uthyrningsfirman.

> Vad är det?
Körkortet som du använde för att hyra fordonet.

> Varför behövs det?
För att bekräfta att din identitet matchar uppgifterna i ditt hyresavtal och att du hade ett giltigt körkort vid hyrtillfället.

> Vad är det?
Ett kontoutdrag som visar beloppet du betalade till uthyrningsfirman och eventuell återbetalning som du kan ha fått (återbetalning sker ofta om hela självrisken debiterades initialt och den slutgiltiga skadekostnaden var lägre än det belopp som du betalade).

>Varför behövs det?
För att verifiera att betalningen har gjorts och för att förhindra försök till försäkringsbedrägeri.

> Vad är det?
Alla e-postmeddelanden eller brev som du har utbytt med uthyrningsfirman efter olyckan.

>Varför behövs det?
Den här informationen kan spara oss tid när vi bedömer dina ersättningskrav.

> Vad är det?
I händelse av en olycka eller skada, debiterar vissa uthyrningsfirmor dig på hela självrisken för bilen för att senare återbetala mellanskillnaden till dig. Alternativt kan de debitera dig för skadorna med ett belopp som är mindre än självrisken. Oavsett vilket, så behöver vi slutfakturan som tydligt visar det slutliga beloppet som du har debiterats. (Läs mer här).

> Varför behövs det?
Vi behöver detta dokument för att betala dina ersättningskrav eftersom det bekräftar det slutgiltiga beloppet som du har debiterats.

> Vad är det?
Det här är den rapport som upprättats av polisen och som innehåller information om din olycka, inklusive eventuella vittnesmål, sammanfattning av skadan och även uppgifter om förare och passagerare.

> Varför behövs det?
Det här dokumentet bekräftar omständigheterna vid allvarligare olyckor och eventuella böter som polisen har gett till de inblandade. Om din skadeanmälan blir en juridisk fråga kan denna rapport vara ovärderlig. Du kan få det här dokumentet genom att kontakta den lokala polismyndigheten.

Om du är bosatt i USA och befinner dig i USA och har vår "kollisionsskadeförsäkring", kommer ditt ersättningskrav att följa dessa fyra stressfria steg:

1
2
3
4

Skadeanmälan startas med onlineformulär för skadeanmälan

Vår försäkringspartner Aon kommer att bearbeta och bedöma dina ersättningskrav

Du underrättas via e-post när dina ersättningskrav har godkänts

Aon skickar en check på återbetalningsbeloppet i den försäkrade passagerarens namn

Du kan spåra ditt ersättningskrav via Aons onlineportal (du behöver ditt referensnummer).

Kontakta oss om du har några problem med ditt Aon-ersättningskrav.

Denna faktura visar det slutliga beloppet som du har betalat till ditt uthyrningsföretag i händelse av en olycka, när de slutliga avgifterna har fastställts.

Slutfakturan inkluderar eventuella självriskskostnader som du har betalat, minus eventuella återbetalningar du eventuellt har fått från uthyrningsfirman.
 

Vi behöver detta dokument för att betala dina ersättningskrav eftersom det bekräftar det slutgiltiga beloppet som du har debiterats.

Om du har svårt att få fram det här dokumentet rekommenderar vi att du ringer till din uthyrningsfirma eftersom det kan dröja innan de svarar på e-postmeddelanden.

Hur skickar man ett ersättningskrav

När din resa är över och ditt fordon har lämnats tillbaka, kan du skicka in en skadeanmälan med vårt onlineformulär.

Managing your cover

På RentalCover.com arbetar vi med ett antal biluthyrningspartners som säljer våra försäkringsskydd när du bokar från deras webbplats. Om det låter som du, och om din resa redan har börjat, kontakta din uthyrningsfirma direkt för support.

{% if Agent.Name|default %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Din hyrbilsbokning gjordes med {{Agent.Name}}. Kontakta deras supportteam för att göra eventuella ändringar i din reservation{% else %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Hitta din biluthyrningsfirmas kontaktuppgifter här{% endif %}

{% if Agent.Name|default %}

Om du köpt ditt försäkringsskydd direkt från RentalCover.com kan du tyvärr inte annullera det efter att din hyresperiod har startat. Det är inte möjligt att annullera ditt försäkringsskydd. Du kan dock förlänga eller förkorta försäkrinsskyddet. För att göra det, besök bara Mitt konto. För att logga in behöver du ditt bokningsreferensnummer som slutar med "-INS", det finns i ämnesraden i ditt bekräftelsemejl.

{% endif %}

Vi förstår att även de bästa planerna ändras ibland. Därför kan du annullera ditt försäkringsskydd från RentalCover.com fram till tidpunkten för hämtningen och få full återbetalning.

Följ dessa steg för att annullera, förlänga eller förkorta ditt försäkringsskydd:

1. Besök Mitt konto.

2. Logga sedan in. För att göra detta behöver du ditt bokningsreferensnummer som slutar med "-INS, det finns i ämnesraden i ditt bekräftelsemejl.

3. Slutligen, välj ditt försäkringsskydd och välj antingen Redigera försäkringsskydd eller Annullera. Vi kommer sedan omedelbart att bearbeta din återbetalning. Observera att de flesta internationella överföringar sker inom en till fyra arbetsdagar.

På RentalCover.comerbjuder vi försäkringsskydd vid hyra och våra partner ansvarar för hyrbilarna. Vi samarbetar med ett antal uthyrningspartner som säljer våra försäkringar när du bokar via deras webbplats.

Om du känner igen dig och du har problem vid uthyrningsstället ska du kontakta din uthyrningsfirma direkt för att få hjälp.

{% if Agent.Name|default %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Din hyrbilsbokning gjordes med {{Agent.Name}}. Kontakta deras supportteam för att göra eventuella ändringar i din reservation{% else %} Behöver du hjälp med din hyrbil? Hitta din biluthyrningsfirmas kontaktuppgifter här{% endif %}
 

Om du har köpt försäkring separat till din hyrbil och nu vill annullera den kan du förkorta, förlänga eller annullera den online på sidan Mitt konto. För mer instruktioner, läs vår annulleringsguide.

Observera att ditt försäkringsskydd från RentalCover.com kan användas för alla hyrbilar, från alla uthyrningsfirmor, enligt villkoren i hyresavtalet. Du behöver inte ändra din försäkring.

Följ dessa steg för att förlänga eller förkorta ditt försäkringsskydd:

1. Besök Mitt konto.

2. Logga sedan in. För att göra detta behöver du ditt bokningsreferensnummer som slutar med "-INS, det finns i ämnesraden i ditt bekräftelsemejl.

3. Slutligen, välj försäkring och välj Redigera försäkringsskydd. Om du minskar antalet dagar kommer vi att återbetala skillnaden till ditt ursprungliga betalningskort. Om du ökar dina dagar behöver du bara betala det extra beloppet.

Goda nyheter. Du behöver inte ändra din försäkring.

Din försäkring från RentalCover.com kan användas för alla hyrbilar, från alla uthyrningsfirmor, enligt villkoren i hyresavtalet.

Planerar du att lägga till extra förare och länder till ditt försäkringsskydd? Läs mer här.

Huvudföraren och alla extra förare som är inkluderade i ditt hyresavtal täcks av din försäkring från RentalCover.com. Du behöver inte lägga till extra förare till din försäkring, de täcks automatiskt utan extra kostnad.

Tänker du besöka andra länder på din resa? Ditt försäkringsskydd täcker även ytterligare länder som du besöker i samma hyrbil, så länge fordonet hämtades från ditt ursprungliga hämtningsland (enligt villkoren i hyresavtalet).

Du behöver inte informera RentalCover.com om ytterligare förare eller länder som du besöker.

Payments

Om du hittar ett bättre pris på samma tilläggsskydd någon annanstans slår vi gärna det. Svara bara på ett av våra mail och inkludera detaljer om tilläggsskyddet du hittat så svarar vi med en rabatterad offert på ditt tilläggsskydd från RentalCover.com.

Håll gärna alla unika fördelar med RentalCover.coms tilläggsskydd i åtanke när du jämför tilläggsskydd. 

Tre arbetsdagar är den normala återbetalningstiden för RentalCover.com-försäkringar. Det kan ta längre tid om dokument saknas, så skicka med alla dokument från början.

Se nedan för information om den genomsnittliga tiden för godkännande av ersättningskrav och återbetalningar:

1. Skicka in din skadeanmälan

När din resa är över och ditt fordon har lämnats tillbaka, skicka in skadeanmälan med vårt onlineformulär (du måste ge oss följande dokument).

2. Fyll i saknade uppgifter

Har du redan försett oss med alla nödvändiga dokument? Om så är fallet kan du gå till steg tre. Om ett dokument saknas eller vårt team behöver mer information kontaktar vi dig inom 48 timmar efter det att din anmälan skickades in. Goda nyheter är att 98 % av alla anmälningar godkännas vid första inskickandet.

3. Dags att godkänna din skadeanmälan

I genomsnitt godkänner vårt team skadeanmälningar inom tre dagar. När din anmälan har godkänts skickar vi dig ett e-postmeddelande med en länk där du säkert kan ange önskad bankuppgifter för betalningen.

4. Dags för betalning

När du har angett dina bankuppgifter överför vi omedelbart pengarna i din valda valuta. Flera faktorer utanför vår kontroll påverkar nu den tid det tar för dessa medel att visas på ditt konto. Men de flesta internationella överföringar slutförs inom en till fyra arbetsdagar.

Tyvärr tillämpas transaktionsavgifter överallt när du reser internationellt. I den här artikeln delar vi tips om hur du kan undvika dessa avgifter.

En stor kostnad som de flesta resenärer inte planerar för är potentiella avgifter från uthyrningsfirman vid en olycka eller skada. Dessa avgifter kan kosta över 3 000 dollar och kreditkortsutgivare tar normalt 4-5 % i extra avgifter för internationella resenärer.

Innan du reser kontrollera kostnaden för att använda ditt kredit- eller betalkort utomlands. För att undvika dyra kortavgifter rekommenderar vi att du använder förbetalda resekort.
 

När du gör en skadeanmälan på RentalCover.com finns det två faktorer som kan förklara skillnaden mellan det belopp som du har betalat för dina skador och det slutliga ersättningsbelopp som du får.

1. Ytterligare kreditkortavgifter: När du gör en skadeanmälan kommer RentalCover.com att återbetala de avgifter du fått från uthyrningsfirman, men vi återbetalar inte några extra internationella transaktionsavgifter som eventuellt skulle kunna uppstå.

2. Internationella penningöverföringar: Vår betalningsteknik gör att ditt krav kan betalas till vilken bank som helst i världen utan några extra avgifter. Medan vi friskriver oss från de avgifter som bankerna debiterar för att skicka betalningar och när vi kan så friskriver vi oss från de avgifter som din bank tar betalt för att ta emot betalning (det kostar normalt mellan 10-20 dollar per transaktion), vi tar hänsyn till dessa avgifter vid beräkningen av växelkurser som du ser vid tidpunkten för betalningen.

Vi hoppas att den här artikeln förklarar de ansträngningar vi gör för att förenkla betalningen och hur du kan spara pengar när du reser internationellt.

Om du ändrar din RentalCover.com-försäkring eller skapar flera offerter, kan du över tid märka en liten skillnad i pris från när du ursprungligen bokade.

Skälen till att priset för din försäkring kan skilja sig åt är följande:

1
Det genomsnittliga priset per dag ändras ofta baserat på flera faktorer, inklusive bokningarnas varaktighet, plats, årstid, biluthyrningspriser och många andra faktorer.
   
2
Försäkringsriskbelopp tillhandahålls av våra försäkringsgivare. De är komplexa och kan påverka det pris du ser.
Om du hittar ett bättre pris någonstans, överträffar vi gärna det priset. Svara bara på något av våra e-postmeddelanden och inkludera uppgifter om den alternativt offerten, så kommer vi att ge ytterligare rabatt på din RentalCover.com-försäkring
If you see a charge from RentalCover.com on your credit card bill that you don’t recognise, it is likely because you also bought rental insurance from one of our approved partners.

We sell our policies directly through our website as well as through a number of partners including Rentalcars.com, Rent Carla and CARSiRENT. 

You can cancel or modify your insurance directly by logging into your RentalCover.com account. Alternatively please contact your rental company directly for assistance.  You can find our full list of partners along with their contact details here.

Rental Cover - Rental insurance at the best price

Få en offert för din nästa resa

:
:
Försäkring för fordon med mindre än 9 sittplatser (inklusive föraren).