Wat moet ik doen bij de verhuurbalie?

 

Een auto huren in het buitenland? Sorteer de verzekering voordat je gaat, en je krijgt betere dekking tegen een betere prijs. Verzekeringsproducten kunnen verschillen op basis van waar u woont en waar u naartoe gaat, dus kies uw bestemming uit de onderstaande landenlijst en wij zullen u helpen om een typisch beleid van autoverhuurbedrijven, vaak Collision Damage Waiver (CDW), te vergelijken met wat je zou krijgen met RentalCover.com .

Populaire bestemmingen

Australië     Canada     China     France     Germany    

Italy     Japan       Mexico     UK       VS            

Andere bestemmingen

 
         

About your car rental

Wij van RentalCover.com zorgen voor de bescherming van uw huurauto en onze partners zijn verantwoordelijk voor de verhuur.

We maken onze verzekeringen beschikbaar via speciaal uitgekozen partners om voor een veilige, goedkope en probleemloze reis voor onze klanten te zorgen. Onze partners zijn onder meer:

Wij van RentalCover.com zorgen voor de bescherming van uw huurauto en onze partners zijn verantwoordelijk voor de verhuur zelf.

Veel van onze partners hebben namen die lijken op RentalCover.com, dus dat kan nog wel eens verwarrend zijn.

{% if Agent.Name|default %} Hulp met uw boeking nodig? Uw huurauto is geboekt via {{Agent.Name}}. Neem contact op met hun klantenservice om uw reservering te wijzigen{% else %} Hulp met uw boeking nodig? Bekijk hier de contactgegevens van uw autoverhuurbedrijf{% endif %}
 

Kijk in de originele bevestigingsmail om te zien wat de naam van uw autoverhuurbedrijf is.

About your cover

Zoals uiteengezet in de VS-veelgestelde vragen , verschillen de verzekeringsopties voor de VS van het grootste deel van het VK / EU en Australië / NZ en Azië. Omdat huren in de VS die aan internationale reizigers worden verkocht over het algemeen geen aftrekbaar bedrag bevatten (dat wil zeggen, geen eigen risico te betalen in geval van een ongeluk), krijgt u optionele wegenwachtdiensten aangeboden aan de verhuurbalie.

Onze pechverhelping biedt dekking voor elk type kosten dat u zou moeten maken, zoals slepen, in beslag nemen van kosten, vervanging van sleutels, batterij en voorruiten / banden / lichte reparatie of vervanging en natuurlijk de gesprekskosten en andere reparaties. U kunt ook aanspraak maken op ongebruikt deel van uw reis als gevolg van een vroegtijdige beëindiging van uw huur. We bieden ook dekking voor extra kosten die door verhuurbedrijven worden toegepast als gevolg van uw incident, voornamelijk creditcardkosten, "administratie" / verwerkingskosten en "verlies van gebruik" vergoedingen (de verhuurbedrijven recupereren verloren inkomsten terwijl het voertuig is van de weg wordt vastgesteld).

Ga naar www.rentalcover.com/claim als u een rekening betaalt aan het verhuurbedrijf voor bermkosten of andere kosten.

  1. Onze polissen zijn 50% goedkoper dan de verhuurbedrijven, gegarandeerd!
  2. Geniet van je reis zonder je zorgen te maken over verhuurbedrijven die je teveel in rekening brengen voor schade!
  3. Onze polissen zijn opgesteld voor de unieke vereisten van autoverhuur in elk land.
  4. Kosten gerelateerd aan ongevallen zijn hoog - wij dekken ze volledig.
  5. Onze verzekeraars zijn enkele van de beste verzekeringsmerken wereldwijd.
  6. Ongevallen met meerdere voertuigen kunnen complex zijn. Wij handelen alles omtrent de verzekering af en keren direct uit, zodat u kunt ontspannen (zie onze Claimgids).
Onze Verhuurgidsen leggen uit hoe alles werkt.
Verzekeringspolissen worden altijd berekend in volledige kalenderdagen, om ervoor te zorgen dat u gedekt bent voor de gehele reis, ook als u de auto vroeg ophaalt of laat terugbrengt!

Onze Verhuurgidsen leggen uit hoe alles werkt.
 

Yes - registered agents can provide their customers with rental peace of mind while earning 50% commission on every booking.

Visit agency.rentalcover.com to register today and join our team!

BijRentalCover.com vinden we dat je geen rechten hoeft gestudeerd te hebben om onze polissen te begrijpen. Daarom proberen we alles zo eenvoudig mogelijk te formuleren. Al onze polissen moeten u gemoedsrust en bescherming bieden in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Hierbij een overzicht van je verzekering als je bij ons hebt geboekt:

  Wat is inbegrepen in de RentalCover.com Wat je aan de verhuurbalie kunt vragen
 
 Ongeval waarbij meerdere voertuigen bij betrokken zijn
Enkelvoudige voertuig ongevallen Soms
Brand, diefstal en vandalisme Soms
Wegslepen, buitensluiting & sleutels Soms
Voorruit en koplampen Extra kosten
Banden en onderzijde Extra kosten
Standaard eigen risico

$0

$3000 - 4000
Gewoonlijke vaste kost
Prijs per dag 50% goedkoper dan aan
de verhuurbalie
$10-$30* per dag
* Luchthaventoeslag +10-25%
 

Lees onze landenspecifieke Verhuurgids voor meer informatie.

Ja, die verzekeren we. Zorg er bij het plannen van uw volgende reis voor dat u niet te veel betaalt voor uw verzekering door de polis te kiezen die het best past bij het voertuig dat u wilt gaan huren.

Choose your vehicle

Auto

Deze polis dekt voertuigen met minder dan negen zitplaatsen, de bestuurder meegerekend. Als u van plan bent om op onverharde wegen te rijden, overeenkomstig het in uw huurovereenkomst gedefinieerde toegestane gebruik, kunt u een 4x4-polis toevoegen via de pagina 'Mijn account'. Tot slot nog dit: bent u van plan om een speciale, klassieke of exotische auto te huren, neem dan contact met ons op om te informeren of we daar een verzekering voor hebben.

4x4

Bent u van plan buiten de gebaande paden te reizen? Kies dan deze polis. Hiermee bent u gedekt voor elk voertuig waarmee u op onverharde wegen wilt rijden, overeenkomstig het in uw huurovereenkomst gedefinieerde toegestane gebruik. De 4x4-polis kan worden gekocht voor voertuigen met vierwielaandrijving en via de pagina 'Mijn account' worden toegevoegd aan polissen voor campers en motorhomes.

Minibus

Met een groep op pad? Kies voor een minibus als uw voertuig tussen de negen en veertien zitplaatsen heeft, de bestuurder meegerekend.

Camper

Heeft het voertuig twee of meer ingebouwde slaapplaatsen maar is er geen douche of toilet ingebouwd? In dat geval is het een camper. Als u van plan bent om op onverharde wegen te rijden, overeenkomstig het in uw huurovereenkomst gedefinieerde toegestane gebruik, kunt u een 4x4-polis toevoegen via de pagina 'Mijn account'.

Motorhome/camper

Kies deze optie als er in uw voertuig een douche en/of toilet is ingebouwd. Als u van plan bent om op onverharde wegen te rijden, overeenkomstig het in uw huurovereenkomst gedefinieerde toegestane gebruik, kunt u een 4x4-polis toevoegen via de pagina 'Mijn account'.

Staat uw type voertuig niet in de lijst hierboven? Stuur ons een bericht om te weten te komen of we uw volgende huurauto kunnen verzekeren.

Volg onderstaande tips om harde onderhandelingen te vermijden en een veilige, probleemloze reis te boeken:

1. Uw polis/verzekering van RentalCover.com is geldig

Als het verhuurbedrijf meldt dat uw polis/verzekering van RentalCover.com 'niet wordt herkend', maakt u zich dan geen zorgen, want dat hoeft ook niet. Onze polissen staan los van de verzekering van het verhuurbedrijf en zijn wereldwijd geldig. Ze bevatten geen verborgen uitzonderingen en zijn 50% goedkoper dan de verkeringen van het verhuurbedrijf. Als een verhuurbedrijf weigert een voertuig mee te geven, raden we u aan contact op te nemen met uw boekingsagent.

2. Wees voorbereid

Houd alle vereiste documenten bij de hand om in te checken en lees uw landspecifieke verhuurgids zodat u voorbereid bent bij het aanmelden aan de verhuurbalie.

3. Wees zeker van uw zaak

U hebt gekozen voor een verzekering van een gewaarborgde, wereldwijde leverancier van verzekeringsproducten met een bewezen staat van dienst wat betreft een snelle afhandeling: aanvragen worden gemiddeld binnen werkdagen verwerkt. We doen dit sinds 2014 en onze klanten beoordelen ons als 'uitstekend' op TrustPilot.com.

Wilt u meer weten? In onze verhuurgidsen leest u hoe alles werkt

We begrijpen maar al te goed dat verzekeringen, en met name alle gebruikte acroniemen, verwarrend kunnen zijn. In dit korte artikel beschrijven we de twee meestgebruikte termen die u vaak te horen krijgt aan de balie van autoverhuurbedrijven:

Eigen risico

Dit is het maximale bedrag dat u betaalt voor een claim voordat uw aanvullende cascoverzekering (CDW) wordt toegepast. In het geval van een ongeluk bent u aansprakelijk voor het volledige bedrag van het eigen risico en betaalt uw aanvullende cascoverzekering (CDW) de rest. Een voorbeeld: als uw auto € 10.000 waard is en uw eigen risico € 3.000 bedraagt, betaalt u € 3.000 en betaalt de verzekering van het verhuurbedrijf de rest. U kunt aanvullende bescherming van RentalCover.com kopen, waardoor uw eigen risico tot € 0 wordt verminderd.

Aanvullende cascoverzekering (CDW)

Een cascoverzekering (CDW) en cascoverzekering met aanvullende verzekeringen (LDW) zijn meestal opgenomen in de huurprijs die op websites te zien is. Denk eraan dat deze polissen niet meer doen dan het verlagen van uw risico op een groot bedrag (vergelijkbaar met de volledige waarde van de auto) tot een bedrag van tussen de € 1.500 en € 3.000, afhankelijk van de auto en het verhuurbedrijf.

✗ Zonder cascoverzekering (CDW)

Als u een ongeluk krijgt, bent u mogelijk verantwoordelijk voor de volledige kosten van uw huurauto, naast eventuele kosten voor wegslepen en administratieve kosten die voortvloeien uit gebruiksderving zolang het voertuig niet ingezet kan worden.

✓ Met cascoverzekering (CDW)

Als u een ongeluk krijgt, betaalt u uitsluitend maximaal het eigen risico op het voertuig. Veel cascoverzekeringen van verhuurbedrijven sluiten meestal reparatie of vervanging van de voorruit of banden uit, en hetzelfde geldt voor de carrosserie, het dak, het interieur, ramen en schade aan de zijspiegels. Indien u echter het 'Full Cover'-product van RentalCover.com hebt gekocht, verminderen we niet alleen uw eigen risico tot € 0, maar bieden we ook bescherming voor alles waar deze polissen u niet tegen beschermen.

Wilt u meer weten? In onze verhuurgidsen leest u hoe alles werkt

We begrijpen maar al te goed dat verzekeringen, en met name alle gebruikte acroniemen, verwarrend kunnen zijn. In deze woordenlijst beschrijven we veelgebruikte termen die u vaak te horen krijgt aan de balie van autoverhuurbedrijven.

Een cascoverzekering (CDW) beschermt u tegen torenhoge kosten in het geval van een ongeluk, diefstal of schade aan uw voertuig. Als u deze verzekering hebt, ziet het verhuurbedrijf af van het recht om de volledige kosten van de schade en de reparatie (vergelijkbaar met de totale waarde van de auto) op u te verhalen en worden deze gereduceerd tot een bedrag van tussen de € 1500 en € 3000, afhankelijk van de auto en het autoverhuurbedrijf. U kunt aanvullende bescherming kopen bij RentalCover.com waarmee u uw eigen risico verlaagt tot € 0.

Dit is het maximale bedrag dat u betaalt voor een claim voordat uw cascoverzekering (Collision Damage Waiver of CDW) wordt toegepast. In het geval van een ongeluk bent u aansprakelijk voor het volledige bedrag van het eigen risico en betaalt uw cascoverzekering de rest. Een voorbeeld: als uw auto € 10.000 waard is en uw eigen risico € 3.000 bedraagt, betaalt u € 3000 en betaalt de verzekering van het autoverhuurbedrijf de rest. Alle verzekeringen van RentalCover.com hebben standaard geen eigen risico.

Deze verzekering is bijna hetzelfde als de cascoverzekering (CDW). Het enige verschil is dat deze polis ook dekking biedt voor diefstal, vandalisme en gebruiksderving van uw voertuig, bovenop uw bestaande cascoverzekering. Alle verzekeringen van RentalCover.com bieden standaard bescherming tegen brand, diefstal en vandalisme.

Dit is de toeslag die het autoverhuurbedrijf de klant in rekening brengt als compensatie voor het verlies aan inkomsten terwijl het voertuig in reparatie is.

Dit wordt ook wel afkopen van het eigen risico genoemd en is een aanvullende polis op de cascoverzekering (CDW) die verkrijgbaar is bij RentalCover.com. Als u deze verzekering hebt, zijn wij verantwoordelijk voor de terugbetaling van uw eigen risico in het geval u een claim moet indienen. Dit komt erop neer dat u niets hoeft te betalen. Alle verzekeringen van RentalCover.com hebben standaard geen eigen risico.

Ons wereldwijde verzekeringspanel bestaat uit gevestigde topnamen, zoals de onderstaande.
AON, Astrenska Insurance Ltd, Canopius, Chubb, Collinson, Intact Insurance, Lloyds, US Fire
Onze Verhuurgidsen leggen uit hoe alles werkt.
Please note that our call centres are now closed so that we can provide a higher level of support to our customers around the world via online chat and email.

But we’re still here to help you. You can use the links below to browse and find answers to popular questions, including:

How to update your rental insurance
At RentalCover.com we provide the rental protection and our partners are responsible for the rentals. This section includes contact details for our partners.

How claims work
Here’s how we support you at every stage of your journey, especially when things don’t go to plan.

The payment process
Unsure why you’ve been charged or want to get a new quote ahead of your next trip?

Cancel or amend your cover
Even the best made plans sometimes change - find out how you can add extra drivers to your insurance, change your dates or cancel your cover.

Find out what your insurance includes
Not sure how rental insurance works or what your insurance includes? You’re not alone! Learn more here.

However, if your question is not answered on our help centre and you still need assistance we are available on chat and email. Alternatively reply to your most recent message from us and we’ll get back to you as soon as possible.

Making a claim

Alle claims kunnen online worden ingediend. U hoeft alleen maar uw referentienummer in te voeren (dit nummer eindigt op 'INS' en is te vinden in de bevestigingsmail die u hebt ontvangen).

1
2
3
4

Claim wordt ingediend via het online claimformulier

Ons claimteam evalueert uw claim

Na goedkeuring ontvangt u een betalingskoppeling via e‑mail en sms

De betaling wordt snel voltooid via elektronisch overboeken

We houden u via e‑mail op de hoogte van elke stap tijdens de afhandeling van de claim. We streven ernaar om 95% van de claims binnen 3 dagen af te handelen.

&nbsp Meer informatie over de documenten die u moet delen als u een claim indient

Alle claims volgend deze vier stressvrije stappen:

1
2
3
4

Claim indienen gaat via het online claimformulier

Ons claimteam evalueert uw claim

Na goedkeuring ontvangt u een betaalkoppeling via e‑mail en sms

De betaling wordt snel voltooid via elektronisch overboeken (meer informatie)

We houden u via e‑mail op de hoogte van elke stap tijdens de afhandeling van de claim. We streven ernaar om 95% van de claims binnen 3 dagen af te handelen.

Ons claimteam is er om ervoor te zorgen dat het afhandelen van de claim zoveel mogelijk zonder stress verloopt

In het geval van pech of een ongeluk, is het eerste wat u moet doen ervoor zorgen dat iederen veilig is. Zet de auto als dat mogelijk is langs de kant, zet uw gevarenlichten aan en breng iedereen in veiligheid. Vervolgens kunt u bellen met:

1. Neem contact op met uw verhuurbedrijf om het incident te melden. U kunt hun nummer vinden op de verhuurovereenkomst die u heeft ondertekend. Bewaar deze verhuurovereekomst, want u heeft deze voor uw claim nodig.

2. We raden aan om foto's te maken van de schade aan uw voertuig en eventuele andere voertuigen.

3. Na het volgen van de instructies van het verhuurbedrijf en is us uw huurperiode voorbij en de eindaanslag is door het verhuurbedrijf vereffend, kunt u een claim bij RentalCover.com indienen.

Regel niet uw eigen herstel of reparaties zonder medewekten van het verhuurbedrijf, aangezien dit tegen de algemene voorwaarden van de verhuur kan ingaan. Kosten voor wegslepen en verplaatsing van het voertuig worden gedekt door polissen RentalCover.com. We vergoeden geen kosten die u 'uit eigen zak' betaalt, zoals accomodatie of telefoongesprekken.


Nadat we alle benodigde documenten en informatie hebben ontvangen, kan ons Claims-team uw claim gaan verwerken en teruggave gaan voorbereiden. Ons doel is om 95% van de claims binnen 3 dagen af te werken.

Om ervoor te zorgen dat ons team je claim zo snel mogelijk kan behandelen, vragen we onze klanten om volgende documenten te voorzien via het online aanvraagformulier:

> Wat is dit?
Het ondertekende contract van het verhuurbedrijf waar je het voertuig bent gaan ophalen.

> Waarom is dit nodig?
Om te bevestigen dat je samen met extra bestuurders het voertuig kunt besturen. Het omvat ook de verhuurdata, de verhuurvoorwaarden en het maximumbedrag dat kan worden aangerekend door het verhuurbedrijf.

> Wat is dit?
Het rijbewijs waarmee je het voertuig wilt huren.

> Waarom is dit nodig?
Om er zeker van te zijn dat je identiteit overeenkomt met de gegevens op de verhuurovereenkomst, en dat je een geldig rijbewijs hebt op het moment dat je de wagen komt ophalen.

> Wat is dit?
Een creditcardoverzicht waarop het bedrag is te zien dat je aan het verhuurbedrijf hebt betaald, en mogelijke terugbetalingen die je hebt ontvangen (vaak indien het eigen risico bij aanvang werd aangerekend en de finale schadekost minder was dan het betaalde bedrag).

> Waarom is dit nodig?
Om na te gaan dat de betaling werd voldaan en frauduleuze claims te vermijden.

> Wat is dit?
E-mails of brieven die je hebt verstuurd naar of ontvangen van het verhuurbedrijf na het ongeval.

> Waarom is dit nodig?
Deze informatie kan tijd besparen als we je aanvraag behandelen.

> Wat is dit?
In geval van een ongeval of schade zullen bepaalde verhuurbedrijven je het volledige eigen risico aanrekenen dat van toepassing is op je wagen, en zullen ze je later terugbetalen. Ze kunnen je ook een bedrag aanrekenen dat lager is dan het volledige eigen risico. In beide gevallen moet je de eindfactuur kunnen voorleggen die duidelijk aangeeft welk eindbedrag je werd aangerekend (klik hier voor meer info).

> Waarom is dit nodig?
We hebben dit document nodig om je claim te kunnen uitbetalen, aangezien het aantoont welke eindkost je werd aangerekend.

> Wat is dit?
Dit is het politierapport en bevat informatie over je ongeval, waaronder ook verklaringen van getuigen, een samenvatting van de schade en ook gegevens van de bestuurder en passagiers.

> Waarom is dit nodig?
Dit document bevestigt de omstandigheden van zwaardere ongevallen, en mogelijke beschuldigingen van de betrokkenen door de politie. Als je claim een rechtszaak wordt dan is dit rapport van zeer groot belang. Je kunt dit document opvragen bij de plaatselijke wetshandhavingsinstantie.

Indien u een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten hebt en een Cascoverzekering bij ons hebt afgesloten, verloopt uw claim via de volgende vier eenvoudige stappen:

1
2
3
4

Claim wordt ingediend via het online claimformulier

Onze verzekeringspartner Aon verwerkt en beoordeelt uw claim

U krijgt bericht via e-mail wanneer uw claim is goedgekeurd

Aon stuurt u een cheque voor het teruggavebedrag ter attentie van de verzekerde passagier

U kunt uw claim volgen via het online portal van Aon (houd uw referentienummer bij de hand).

Neem contact met ons op bij eventuele problemen met het indienen van uw claim bij Aon.

Deze factuur bevat het eindbedrag dat je betaald hebt aan het verhuurbedrijf in geval van een ongeval, eens de finale kosten voldaan zijn.

De eindfactuur omvat mogelijk betaald eigen risico, verminderd met mogelijke terugbetalingen door het verhuurbedrijf
 

We hebben dit document nodig om je claim te betalen, gezien het bevestigt welk eindbedrag werd aangerekend.

Indien je dit document moeilijk in handen krijgt, raden we je aan telefonisch contact op te nemen met je verhuurbedrijf aangezien ze traag e-mails beantwoorden.

Hoe een claim indienen

Na je reis en na je het voertuig hebt teruggebracht, kan je je claim indienen via ons online formulier.

Managing your cover

Bij RentalCover.com werken we samen met een aantal autoverhuurbedrijven die onze verzekeringen verkopen als u via hun website een huurauto reserveert. Als u dat bekend voorkomt en uw reis al is begonnen, moet u voor hulp rechtstreeks contact opnemen met het verhuurbedrijf.

{% if Agent.Name|default %} Hulp bij het huren nodig? Uw huurauto is geboekt via {{Agent.Name}}. Neem contact op met hun klantenservice om uw reservering te wijzigen{% else %} Hulp bij het huren nodig? Bekijk hier de contactgegevens van uw autoverhuurbedrijf{% endif %}

{% if Agent.Name|default %}

Als u uw verzekering rechtstreeks bij RentalCover.com hebt gekocht, is het helaas niet mogelijk om de verzekering te annuleren als de huurperiode eenmaal is begonnen. Wel kunt u uw verzekering verlengen of inkorten. Daarvoor gaat u naar Mijn account. Om in te loggen, hebt u het referentienummer van uw reservering nodig. Dit nummer eindigt op '-INS' en staat in de onderwerpregel van de bevestigingsmail die u hebt ontvangen.

{% endif %}

We begrijpen dat zelfs de best uitgedachte plannen soms veranderen. Vandaar dat u uw verzekering van RentalCover.com kunt annuleren tot aan het tijdstip van ophalen. U krijgt dan het volledige bedrag terug.

Om uw verzekering te annuleren, te verlengen of in te korten, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar Mijn account.

2. Log vervolgens in. Hiervoor hebt u het referentienummer van uw reservering nodig. Dit nummer eindigt op '-INS' en staat in de onderwerpregel van de bevestigingsmail die u hebt ontvangen.

3. Kies ten slotte uw polis en kies Dekking wijzigen of Annuleren. We verwerken uw terugbetaling dan onmiddellijk. De meeste internationale overboekingen worden binnen één tot vier werkdagen voltooid.

Wij van RentalCover.com zorgen voor de bescherming van uw huurauto en onze partners zijn verantwoordelijk voor de verhuur zelf.

Als u dat bekend voorkomt en u tegen problemen aanloopt bij de verhuurbalie, dient u voor hulp rechtstreeks contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

{% if Agent.Name|default %} Hulp bij het huren nodig? Uw huurauto is geboekt via {{Agent.Name}}. Neem contact op met hun klantenservice om uw reservering te wijzigen{% else %} Hulp bij het huren nodig? Bekijk hier de contactgegevens van uw autoverhuurbedrijf{% endif %}
 

Als u uw verzekering niet tegelijk met het huren van uw auto hebt gekocht en u deze nu wilt annuleren, kunt u de verzekering online inkorten, verlengen of annuleren via de pagina Mijn account. Lees voor uitgebreidere instructies onze annuleringsgids.

Vergeet niet dat uw verzekering van RentalCover.com geschikt is voor elk huurvoertuig van elk verhuurbedrijf, met inachtneming van de voorwaarden van de huurovereenkomst. U hoeft uw verzekering niet te wijzigen.

Om uw verzekering in te korten of te verlengen, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar Mijn account.

2. Log vervolgens in. Hiervoor hebt u het referentienummer van uw reservering nodig. Dit nummer eindigt op '-INS' en staat in de onderwerpregel van de bevestigingsmail die u hebt ontvangen.

3. Kies ten slotte uw polis en selecteer Dekking wijzigen. Als u het aantal dagen vermindert, storten we het verschil terug op de kaart waar u oorspronkelijk mee hebt betaald. Als u het aantal dagen uitbreidt, hoeft u alleen maar het extra bedrag te betalen.

Goed nieuws. U hoeft uw verzekering niet te wijzigen.

Uw verzekering van RentalCover.com is geschikt voor elk huurvoertuig van elk verhuurbedrijf, met inachtneming van de voorwaarden van de huurovereenkomst.

Wilt u extra bestuurders en landen aan uw verzekering toevoegen? Lees hier meer informatie.

De hoofdbestuurder en alle extra bestuurders die in uw huurovereenkomst staan vermeld, zijn gedekt onder uw verzekering vanRentalCover.com. Het is niet nodig om extra bestuurders aan uw verzekering toe te voegen. Ze zijn automatisch gratis meeverzekerd.

Denkt u erover om andere landen aan te doen op uw reis? Uw verzekering dekt tevens alle extra landen die u bezoekt met hetzelfde huurvoertuig, mits het voertuig is opgehaald in het land dat u hebt opgegeven (met inachtneming van de voorwaarden van de huurovereenkomst).

Het is niet nodig om RentalCover.com op de hoogte te stellen van extra bestuurders of extra landen die u gaat bezoeken.

Payments

Als u toch ergens anders een lagere prijs vindt voor een soortgelijke verzekering dan bieden wij u graag een betere prijs aan. Stuur a.u.b. een email aan onze verkoopmedewerkers met de gegevens van die verzekering, inclusief de prijs en waar u de verzekering heeft gevonden, dan sturen wij sturen een offerte met korting.

De standaardperiode voor terugbetalingen voor verzekeringen van RentalCover.com is drie dagen. Dit kan langer zijn als er documenten ontbreken, dus wees vanaf het begin zo volledig mogelijk.

Hieronder vindt u meer informatie over hoe lang het gemiddeld duurt om claims goed te keuren en geld terug te betalen:

1. Dien uw claim in

Nadat uw reis is geëindigd en u de huurauto hebt ingeleverd, kunt u uw claim indienen via ons online formulier (u dient de volgende documenten aan ons te verstrekken).

2. Vul de benodigde gegevens in

Hebt u ons alle vereiste documenten al doen toekomen? Zo ja, dan kunt u verdergaan met stap 3. Als er een document ontbreekt of ons team meer informatie nodig heeft, nemen we binnen 48 uur na het indienen van uw claim contact met u op. Het goede nieuws is dat 98% van alle ingediende claims in één keer wordt goedgekeurd.

3. Laten we uw claim goedkeuen

Gemiddeld keurt ons team claims binnen drie dagen goed. Nadat uw claim is goedgekeurd, sturen we u een e‑mail met een koppeling om uw betaalgegevens veilig in te voeren.

4. Laten we u betalen

Nadat u uw bankgegevens hebt ingevoerd, maken we het geld onmiddellijk over in de door u gekozen valuta. Vanaf dat moment hangt het af van meerdere factoren waarop wij geen invloed hebben hoe lang het duurt voordat het geld op uw rekening staat. De meeste internationale overboekingen worden binnen een tot vier werkdagen voltooid.

Helaas zijn er altijd transactiekosten, waar u ook internationaal reist. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe u deze kosten kunt voorkomen.

Een grote kostenpost waar de meeste reizigers geen rekening mee houden zijn de mogelijke kosten van het autoverhuurbedrijf in het geval van een ongeluk of schade. Dergelijke kosten kunnen oplopen tot meer dan € 3.000 en creditcardverstrekkers rekenen doorgaans 4-5% aan extra kosten voor internationale reizigers.

Bekijk voor u vertrekt welke kosten er verbonden zijn aan het gebruik van uw creditcard of betaalkaart in het buitenland. Om hoge kosten te voorkomen, kan het een goed idee zijn om prepaidkaarten te gebruiken
 

Als u een claim indient bij RentalCover.com, zijn er twee factoren die het verschil kunnen verklaren tussen het bedrag dat u hebt betaald voor de schade en het uiteindelijke claimbedrag dat u ontvangt.

1. Extra creditcardkosten: Als u een claim indient, betaalt RentalCover.com het bedrag terug dat u moest betalen aan het autoverhuurbedrijf, maar we betalen niet de extra kosten van eventuele internationale transacties waar u mee te maken krijgt.

2. Internationale overboekingen: Met onze betalingstechnologie kunt u uw claimbetaling ontvangen bij elke bank ter wereld, zonder extra kosten. De kosten die banken rekenen voor het versturen van betalingen berekenen we niet aan u door, en waar mogelijk evenmin de kosten die uw bank rekent voor het ontvangen van betalingen (normaal gesproken zo'n 10-20 dollar per transactie), maar we houden wel rekening met deze kosten bij het berekenen van de wisselkoers die wordt weergegeven op het moment van betalen.

We hopen dat dit artikel duidelijk maakt wat we doen om betaling te vereenvoudigen en hoe u geld kunt besparen als u naar het buitenland reist.

Als u uw verzekering van RentalCover.com wijzigt of van tijd tot tijd offertes aanvraagt, merkt u misschien dat de prijs iets verschilt van de prijs op het moment dat u voor het eerst hebt geboekt.

De prijs van uw aangepaste verzekering kan om de volgende redenen anders zijn:

1
De gemiddelde prijs per dag verandert vaak op basis van meerdere factoren, inclusief de duur van boekingen, locaties, tijd van het jaar, autoverhuurprijzen en allerlei andere factoren.
   
2
Tarieven voor verzekeringsrisico's zijn afkomstig van onze verzekeraars. Deze zijn complex en kunnen van invloed zijn op de prijs die u ziet.
Als u ergens anders een betere prijs vindt, gaan we daar graag onder zitten. Reageer op een van onze e‑mails en vermeld de details van de andere offerte voor extra korting op de prijs van RentalCover.com
If you see a charge from RentalCover.com on your credit card bill that you don’t recognise, it is likely because you also bought rental insurance from one of our approved partners.

We sell our policies directly through our website as well as through a number of partners including Rentalcars.com, Rent Carla and CARSiRENT. 

You can cancel or modify your insurance directly by logging into your RentalCover.com account. Alternatively please contact your rental company directly for assistance.  You can find our full list of partners along with their contact details here.

Rental Cover - Rental insurance at the best price

Vraag een offerte aan voor je volgende reis

:
:
Verzekering voor voertuigen met minder dan 9 zitplaatsen (inclusief bestuurder).