Neem contact op

Kijk alstublieft na of deze vragen relevant zijn of scroll naar beneden om ons te contacteren:

About RentalCover.com

 

Een auto huren in het buitenland? Sorteer de verzekering voordat je gaat, en je krijgt betere dekking tegen een betere prijs. Verzekeringsproducten kunnen verschillen op basis van waar u woont en waar u naartoe gaat, dus kies uw bestemming uit de onderstaande landenlijst en wij zullen u helpen om een typisch beleid van autoverhuurbedrijven, vaak Collision Damage Waiver (CDW), te vergelijken met wat je zou krijgen met RentalCover.com .

Populaire bestemmingen

Australië     Canada     China     France     Germany    

Italy     Japan       Mexico     UK       VS            

Andere bestemmingen

 
         

Claims

Voer gewoon uw referentienummer in (dit eindigt met "INS" en is te vinden op uw bevestigingsmail).

U heeft deze documenten nodig:

-   Uw huurovereenkomst
-   Uw rijbewijs of de licentie van de bestuurder die betrokken was bij het ongeval
-   Alle correspondentie met betrekking tot schade en reparaties
-   Creditcardafschrift met het bedrag dat door het verhuurbedrijf is afgetrokken
-   Facturen / ontvangsten van het verhuurbedrijf
-   voor sommige claims hebben we ook kwitanties nodig waaruit blijkt dat de reparaties zijn uitgevoerd.  

Bij het invoeren van de relevante informatie wordt u op de hoogte gehouden van alle resterende stappen.

Voor eenvoudige claims wordt een omloop van drie dagen verwacht tussen indiening en goedkeuring, afhankelijk van de complexiteit van de claim en beschikbaarheid van de bovenstaande documentatie ter ondersteuning van uw claim.

Hoe de verhuurbedrijven reageren op botsingen wanneer de huurder een onafhankelijke verzekering heeft zoals een van RentalCover.com verschilt enorm tussen de verhuurbedrijven. Hier volgt een korte samenvatting en er zijn uitzonderingen per staat. Als uw verhuurbedrijf ontbreekt stuur ons dan een bericht en dan zullen wij uitzoeken wat het claim proces is:
Als u uw eigen Aanvullende Cascoverzekering (CDW) mee brengt (op RentalCover.com gekocht)...
Deze tabel is een generalisatie en is mogelijk niet van toepassing in uw geval omdat er verschillen tussen de staten zijn. 
Bedrijf Wie betaalt de schade rekening? Hoe wordt de rekening betaalt? Wat u nog meer moet weten
ACE Aanvullende Cascoverzekering (CDW) Verzekeraar ACE zal rechtstreeks contact opnemen met AON. • ACE zal contact opnemen met uw CDW verzekeraar onmiddelijk na een ongeluk of als u uw voertuig terug brengt.
• Als, om wat voor reden dan ook de verzekeraar niet meteen verantwoordelijkheid accepteerd voor deze zaak (bijv. als ze gesloten zijn), zal ACE u niet in rekening brengen maar blijven proberen contact op te nemen met uw CDW verzekeraar. 
Alamo Aanvullende Cascoverzekering (CDW) Verzekeraar  Alamo zal rechtstreeks contact opnemen met AON. • Alamo zal contact opnemen met uw CDW verzekeraar onmiddelijk na een ongeluk of als u uw voertuig terug brengt.
• Als om wat voor reden dan ook de verzekeraar niet meteen verantwoordelijkheid accepteerd voor deze zaak (bijv. als ze gesloten zijn),  betaalt  u de schade en dan zou u een versnelde terugbetaling van uw Aanvullende Cascoverzekering bij uw verzekeraar zoeken. 
Advantage Aanvullende Cascoverzekering (CDW) Verzekeraar  Advantage zal rechtstreeks contact opnemen met AON. • U moet snel uw CDW verzekeraar erbij betrekken. Uw CDW verzekeraar is verantwoordelijk voor de schade. 
• Als om wat voor reden dan ook de verzekeraar niet meteen verantwoordelijkheid accepteerd voor deze zaak (bijv. als ze gesloten zijn), dan moet u contact op blijven nemen met uw CDW verzekeraar, maar Advantage zal u niet in rekening brengen voor de schade.  
Avis Aanvullende Cascoverzekering (CDW) Verzekeraar Avis zal rechtstreeks contact opnemen met AON. • Avis zal contact opnemen met uw CDW verzekeraar onmiddelijk na een ongeluk of als u uw voertuig terug brengt. 
• Als om wat voor reden dan ook de verzekeraar niet meteen verantwoordelijkheid accepteerd voor deze zaak (bijv. als ze gesloten zijn), betaalt u de schade en zou u een versnelde terugbetaling van uw Aanvullende Cascoverzekering bij uw verzekeraar zoeken.
Budget Polishouder Budget berekenen een bedrag gebaseerd op een "schade beoordeling" en belasten vaak uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.  • U moet snel uw Aanvullende Cascoverzekering (CDW) verzekeraar erbij betrekken. Zij zullen uw vergoeding voor uitgaande kosten i.v.m de botsing regelen. 
• Budget zal een kredietcheck doen op de verzekering houder op het moment van het ophalen en zal waarschijnlijk uw kredietlimiet controleren. 
Dollar Aanvullende Cascoverzekering (CDW) Verzekeraar Dollar zal de bestuurder verantwoordelijk houden voor de aansprakelijkheid. Misschien belasten ze uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.   • Dollar zal contact opnemen met uw Aanvullende Cascoverzekering (CDW) verzekeraar onmiddelijk na een ongeluk of als u uw voertuig terug brengt.
• Als, om door wat voor reden dan ook de verzekeraar niet meteen verantwoordelijkheid accepteerd voor deze zaak (bijv. als ze gesloten zijn), betaalt  u de schade en dan zou u een versnelde terugbetaling van uw Aanvullende Cascoverzekering verzekeraar zoeken. 
Enterprise Polishouder Enterprise zal een bedrag op basis van de "schade beoordeling" berekenen. Ze belasten vaak uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.   • Enterprise zal uw creditcard belasten in het geval van schade ($500 - $1000). 
• U moet snel uw CDW verzekeraar erbij betrekken. Zij zullen uw vergoeding voor uitgaande ongeluk kosten vergemakkelijken. 
Hertz Polishouder Hertz zal de bestuurder verantwoordelijk houden voor de aansprakelijkheid totdat de CDW verzekeraar de verantwoordelijkheid accepteerd. Ze belasten vaak uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.   • U moet snel uw CDW verzekeraar erbij betrekken. Zij zullen uw vergoeding voor uitgaande ongeluk kosten vergemakkelijken.  
• Hertz zal een kredietcheck doen op de verzekering houder op het moment van het ophalen en zal waarschijnlijk uw kredietlimiet controleren. 
National Polishouder National zal de bestuurder verantwoordelijk houden voor de aansprakelijkheid totdat de CDW verzekeraar de verantwoordelijkheid accepteerd. Ze belasten vaak uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.   • U moet snel uw CDW verzekeraar erbij betrekken. Zij zullen uw vergoeding voor uitgaande ongeluk kosten vergemakkelijken.  
• National zal een kredietcheck doen op de verzekering houder op het moment van het ophalen en zal waarschijnlijk uw kredietlimiet controleren. 
Zipcar Polishouder Zipcar zal de bestuurder verantwoordelijk houden voor de aansprakelijkheid totdat de CDW verzekeraar de verantwoordelijkheid accepteerd. Ze belasten vaak uw creditcard. AON zou u daarna vergoeden. In plaats daarvan moet u proberen AON te laten betalen.  • U moet snel uw CDW verzekeraar erbij betrekken. Zij zullen uw vergoeding voor uitgaande ongeluk kosten vergemakkelijken.  
• Zipcar zal een kredietcheck doen op de verzekering houder op het moment van het ophalen en zal waarschijnlijk uw kredietlimiet controleren.

 
U krijgt uw geld terug via een overschrijving op uw bankrekening. Het kan 1 tot 5 dagen duren, afhankelijk van uw reisgegevens. Voor bankoverschrijvingen is het zeer belangrijk dat wij de juiste bankgegevens ontvangen. Wij kunnen claims helaas niet uitbetalen via cheque of andere wijzen.
Wij willen de stress verminderen en het hele proces zo eenvoudig mogelijk maken! De belangrijkste stappen zijn:
1. Indienen van uw claim.
2. Beoordeling: Wij sturen u een e-mail ter bevestiging dat wij de claim hebben ontvangen en direct de beoordeling van de claim hebben gestart.
3. Als er documenten ontbreken of meer informatie nodig is, e-mailen wij u.
4. Nadat alles is ontvangen, kunnen wij uw claim snel goedkeuren.
5. Wij betalen u vervolgens via bankoverschrijving.
Helaas zijn er overal transactiekosten wanneer u internationaal reist. 

Bij het betalen van een claim via een overschrijving brengen banken minimaal $15 (of een equivalent in uw lokale valuta) in rekening. Wij berekenen deze kosten niet aan u door als de bank ons deze kosten in rekening brengt. Als de bank u de kosten in rekening brengt, dan kunnen wij deze kosten helaas niet dekken.
Er zijn verschillende afwegingen bij het vergelijken van wisselkoersen en verschillende manieren om ze te berekenen. Laten we een voorbeeld gebruiken:
  • Markt komt uit het Verenigd Koninkrijk. Hij moest 500 euro betalen aan zijn verhuurbedrijf voor een ongeval in Frankrijk. Zijn claim voor 500 euro is vandaag goedgekeurd door RentalCover.com.
  • Mark wordt uitbetaald in Britse ponden.
Het claimsteam van RentalCover.com rekent de valuta van de betaalde kosten (euro's voor Mark) om naar de uitbetalingsvaluta (Britse ponden voor Mark), op basis van de wisselkoersen die worden verkregen van verschillende geldoverboekingsplatformen. Deze zijn 3-5% beter dan bij banken en 4-6% beter dan een geldwisselkantoor.
was In geval van een aanrijding moet u een bedrag betalen tot aan het volledige eigen risico. Op een toekomstige datum, mogelijk tot 18 maanden later afhankelijk van de huurvoorwaarden van het verhuurbedrijf, komt u wellicht in aanmerking voor een volledige terugbetaling van het verhuurbedrijf als het “niet uw schuld” was. Wij vinden echter dat u geen 18 maanden hoeft te wachten! Wij betalen uw claim direct uit. Wij vragen u alleen om digitaal een eenvoudige “afstandsbrief” te ondertekenen die wij naar het verhuurbedrijf sturen, die het restitutiebedrag aan ons betalen.

Alle claims kunnen online worden ingediend. U hoeft alleen maar uw referentienummer in te voeren (dit nummer eindigt op 'INS' en is te vinden in de bevestigingsmail die u hebt ontvangen).

1
2
3
4

Claim wordt ingediend via het online claimformulier

Ons claimteam evalueert uw claim

Na goedkeuring ontvangt u een betalingskoppeling via e‑mail en sms

De betaling wordt snel voltooid via elektronisch overboeken

We houden u via e‑mail op de hoogte van elke stap tijdens de afhandeling van de claim. We streven ernaar om 95% van de claims binnen 3 dagen af te handelen.

Meer informatie over de documenten die u moet delen als u een claim indient

Alle claims volgend deze vier stressvrije stappen:

1
2
3
4

Claim indienen gaat via het online claimformulier

Ons claimteam evalueert uw claim

Na goedkeuring ontvangt u een betaalkoppeling via e‑mail en sms

De betaling wordt snel voltooid via elektronisch overboeken (meer informatie)

We houden u via e‑mail op de hoogte van elke stap tijdens de afhandeling van de claim. We streven ernaar om 95% van de claims binnen 3 dagen af te handelen.

Ons claimteam is er om ervoor te zorgen dat het afhandelen van de claim zoveel mogelijk zonder stress verloopt

In het geval van pech of een ongeluk, is het eerste wat u moet doen ervoor zorgen dat iederen veilig is. Zet de auto als dat mogelijk is langs de kant, zet uw gevarenlichten aan en breng iedereen in veiligheid. Vervolgens kunt u bellen met:

1. Neem contact op met uw verhuurbedrijf om het incident te melden. U kunt hun nummer vinden op de verhuurovereenkomst die u heeft ondertekend. Bewaar deze verhuurovereekomst, want u heeft deze voor uw claim nodig.

2. We raden aan om foto's te maken van de schade aan uw voertuig en eventuele andere voertuigen.

3. Na het volgen van de instructies van het verhuurbedrijf en is us uw huurperiode voorbij en de eindaanslag is door het verhuurbedrijf vereffend, kunt u een claim bij RentalCover.com indienen.

Regel niet uw eigen herstel of reparaties zonder medewekten van het verhuurbedrijf, aangezien dit tegen de algemene voorwaarden van de verhuur kan ingaan. Kosten voor wegslepen en verplaatsing van het voertuig worden gedekt door polissen RentalCover.com. We vergoeden geen kosten die u 'uit eigen zak' betaalt, zoals accomodatie of telefoongesprekken.


Nadat we alle benodigde documenten en informatie hebben ontvangen, kan ons Claims-team uw claim gaan verwerken en teruggave gaan voorbereiden. Ons doel is om 95% van de claims binnen 3 dagen af te werken.

Om ervoor te zorgen dat ons team je claim zo snel mogelijk kan behandelen, vragen we onze klanten om volgende documenten te voorzien via het online aanvraagformulier:

> Wat is dit?
Het ondertekende contract van het verhuurbedrijf waar je het voertuig bent gaan ophalen.

> Waarom is dit nodig?
Om te bevestigen dat je samen met extra bestuurders het voertuig kunt besturen. Het omvat ook de verhuurdata, de verhuurvoorwaarden en het maximumbedrag dat kan worden aangerekend door het verhuurbedrijf.

> Wat is dit?
Het rijbewijs waarmee je het voertuig wilt huren.

> Waarom is dit nodig?
Om er zeker van te zijn dat je identiteit overeenkomt met de gegevens op de verhuurovereenkomst, en dat je een geldig rijbewijs hebt op het moment dat je de wagen komt ophalen.

> Wat is dit?
Een creditcardoverzicht waarop het bedrag is te zien dat je aan het verhuurbedrijf hebt betaald, en mogelijke terugbetalingen die je hebt ontvangen (vaak indien het eigen risico bij aanvang werd aangerekend en de finale schadekost minder was dan het betaalde bedrag).

> Waarom is dit nodig?
Om na te gaan dat de betaling werd voldaan en frauduleuze claims te vermijden.

> Wat is dit?
E-mails of brieven die je hebt verstuurd naar of ontvangen van het verhuurbedrijf na het ongeval.

> Waarom is dit nodig?
Deze informatie kan tijd besparen als we je aanvraag behandelen.

> Wat is dit?
In geval van een ongeval of schade zullen bepaalde verhuurbedrijven je het volledige eigen risico aanrekenen dat van toepassing is op je wagen, en zullen ze je later terugbetalen. Ze kunnen je ook een bedrag aanrekenen dat lager is dan het volledige eigen risico. In beide gevallen moet je de eindfactuur kunnen voorleggen die duidelijk aangeeft welk eindbedrag je werd aangerekend (klik hier voor meer info).

> Waarom is dit nodig?
We hebben dit document nodig om je claim te kunnen uitbetalen, aangezien het aantoont welke eindkost je werd aangerekend.

> Wat is dit?
Dit is het politierapport en bevat informatie over je ongeval, waaronder ook verklaringen van getuigen, een samenvatting van de schade en ook gegevens van de bestuurder en passagiers.

> Waarom is dit nodig?
Dit document bevestigt de omstandigheden van zwaardere ongevallen, en mogelijke beschuldigingen van de betrokkenen door de politie. Als je claim een rechtszaak wordt dan is dit rapport van zeer groot belang. Je kunt dit document opvragen bij de plaatselijke wetshandhavingsinstantie.

Indien u een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten hebt en een Cascoverzekering bij ons hebt afgesloten, verloopt uw claim via de volgende vier eenvoudige stappen:

1
2
3
4

Claim wordt ingediend via het online claimformulier

Onze verzekeringspartner Aon verwerkt en beoordeelt uw claim

U krijgt bericht via e-mail wanneer uw claim is goedgekeurd

Aon stuurt u een cheque voor het teruggavebedrag ter attentie van de verzekerde passagier

U kunt uw claim volgen via het online portal van Aon (houd uw referentienummer bij de hand).

Neem contact met ons op bij eventuele problemen met het indienen van uw claim bij Aon.

Deze factuur bevat het eindbedrag dat je betaald hebt aan het verhuurbedrijf in geval van een ongeval, eens de finale kosten voldaan zijn.

De eindfactuur omvat mogelijk betaald eigen risico, verminderd met mogelijke terugbetalingen door het verhuurbedrijf
 

We hebben dit document nodig om je claim te betalen, gezien het bevestigt welk eindbedrag werd aangerekend.

Indien je dit document moeilijk in handen krijgt, raden we je aan telefonisch contact op te nemen met je verhuurbedrijf aangezien ze traag e-mails beantwoorden.

Hoe een claim indienen

Na je reis en na je het voertuig hebt teruggebracht, kan je je claim indienen via ons online formulier.

The majority of customers who book with us will not have a time limit following an accident, and can submit a claim anytime after the drop off date.

However, there are some exceptions - so please review the information below to see whether this applies to your protection:

If your policy is insured by “Collinson” you have 45 days from the accident date to make a claim.

If you are a US customer renting in the US and you are insured by “AON” you have 20 days to make a claim and 90 days to provide proof of loss. You can find this information on your insurance documents, accessible from your My Account page.
 
You may be able to submit a claim outside of this time, but you will need to explain the reason for this delay

Als uw vraag niet beantwoord is door bovenstaande antwoorden, vul dan onderstaand formulier in of neem telefonisch contact op:

Email ons


Vraag een offerte aan voor je volgende reis

:
:
Verzekering voor voertuigen met minder dan 9 zitplaatsen (inclusief bestuurder).