Kontakta oss

Kontrollera om dessa frågor är relevanta eller bläddra ner för att kontakta oss:

About RentalCover.com

 

Hyr en bil utomlands? Sortera försäkringen innan du går, och du kan bli bättre. Försäkringsprodukter kan skilja sig beroende på var du bor, och vad du ska göra är ett typiskt hyresföretag, ofta kallat Collision Damage Waiver (CDW), till vad du skulle få med RentalCover.com .  

Populära destinationer

Australien     Kanada     Kina     Frankrike     Tyskland    

Italien     Japan       Mexiko     Storbritannien       USA          

Övriga destinationer

 
         
 

Skadeanmälningar

Ange bara ditt referensnummer (det här slutar med "INS" och kan hittas på ditt bekräftelsemail).

Du behöver dessa dokument:

-   Ditt hyresavtal
-   Ditt körkort eller licens för föraren som är involverad i olyckan
-   All korrespondens avseende skadestånd och reparationer
-   Kreditkortsuppgift som visar beloppet som dras av hyresföretaget
-   Fakturor / kvitton från hyresföretaget
-   För vissa fordringar kräver vi också kvitton som visar att reparationerna har gjorts.  

När du anger relevant information kommer du att bli informerad om eventuella återstående steg.

För enkla fordringar räknar du med en 3-dagars vändning mellan inlämning och godkännande, beroende på komplexiteten i påståendet och tillgängligheten av ovanstående dokumentation för att stödja ditt krav.

USA-invånare med vår kollisionsskadestäckning från AON kan börja anspråksprocessen direkt på https://www.aontravelclaim.com.

Hur biluthyrningsfirmor reagerar på kollisioner där den som hyr har ett oberoende tilläggsskydd som till exempel det från RentalCover.com skiljer sig från firma till firma. Detta är inte en fullständig lista och det finns undantag från stat till stat. Skriv en rad till oss om din uthyrningsfirma saknas så tar vi reda på skadeanmälningsproceduren:
 
Om du har ett eget CDW (köpt på RentalCover.com)...
Den här tabellen är en generalisering och är eventuellt inte relevant för just ditt fall p.g.a. skillnader mellan olika stater. 
Företag Vem betalar räkningen för skadan? Hur betalas räkningen? Vad du också bör veta
ACE CDW-försäkrare ACE samarbetar direkt med AON. • ACE kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt) så debiterar inte ACE dig något utan fortsätter att försöka kontakta din CDW-försäkrare.
Alamo CDW-försäkrare Alamo samarbetar direkt med AON. • Alamo kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Advantage CDW-försäkrare Advantage samarbetar direkt med AON. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. Din CDW-försäkrare blir ansvarig för skadorna.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt) så måste du fortsätta att försöka kontakta din CDW-försäkrare, men Advantage debiterar dig inget för skadorna.
Avis CDW-försäkrare Avis samarbetar direkt med AON. • Avis kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Budget Försäkringstagare Budget debiterar ett belopp baserat på "skadebedömningen" och drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Budget kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
Dollar CDW-försäkrare Dollar håller föraren ansvarig för självrisken tills din försäkringsgivare erkänner ansvar. Det kan hända att de drar från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Dollar kontaktar din CDW-försäkrare omedelbart efter olycka eller vid återlämning av fordon.
• Om försäkringsgivaren av någon anledning inte erkänner ansvar omedelbart (t.ex. om de har stängt), blir du debiterad för skadorna. Du kan därefter söka en skyndsam ersättning från din CDW-försäkrare.
Enterprise Försäkringstagare Enterprise debiterar ett belopp baserat på "skadebedömningen". De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Enterprise drar en summa direkt från ditt kreditkort i händelse av skador (500 - 1000 $). 
• Du måste snarast kontakta din CDW-försäkrare. De underlättar återbetalningen till dig för kollisionskostnader.
Hertz Försäkringstagare Hertz håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället.  • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Hertz kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
National Försäkringstagare National håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• National kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.
Zipcar Försäkringstagare Zipcar håller föraren ansvarig för självrisken tills CDW-försäkraren erkänner ansvar. De drar ofta från ditt kreditkort. AON gör i så fall en återbetalning till dig. Du bör försöka göra så att AON betalar i stället. • Du måste involvera din CDW-försäkrare snabbt. De kommer underlätta din återbetalning för utgående kollisionskostnader.
• Zipcar kommer utföra en kreditkontroll på försäkringstagaren när fordonet hämtas. De kommer med största sannolikhet även kolla upp din kreditgräns.

 


 
Du får tillbaka dina pengar via en penningöverföring till ditt bankkonto. Detta kan ta allt mellan 1-5 dagar, beroende på dina reseomständigheter. När det gäller banköverföringar är det ytterst viktigt att vi erhåller korrekta bankuppgifter från dig. Tyvärr kan vi inte betala ut ersättningskrav via check eller på något annat sätt. 
Vi vill befria dig från stress och göra hela processen så krångelfri som möjligt! Huvudstegen är:
1. Skicka in ditt ersättningskrav.
2. Bedömning: Vi skickar ett bekräftelse-e-postmeddelande till dig när vi har fått in ditt ersättningskrav och börjar genast bedöma ersättningskravet.
3. Om några dokument saknas eller om vi behöver mer information, kommer vi att skicka e-post till dig.
4. När alla uppgifter har angetts kan vi snabbt godkänna ditt ersättningskrav.
5. Därefter gör vi en utbetalning till dig via en banköverföring.
Tyvärr så tillämpas transaktionsavgifter överallt när du reser internationellt. 

Vid utbetalning av ett ersättningskrav via penningöverföring, tar bankerna ut en minimiavgift på $15 (eller motsvarande belopp i din lokala valuta). Vi överför inte denna kostnad till dig ifall banken tar ut denna avgift av oss. Men om banken tar ut avgiften av dig kan vi tyvärr inte täcka kostnaden.
Det finns åtskilliga faktorer som påverkar växlingskurser och åtskilliga sätt att beräkna växlingskursen. Här följer ett exempel:
  • Mark kommer från Storbritannien. Han debiterades €500 av sin hyrbilsfirma efter en bilolycka i Frankrike. Hans ersättningskrav på €500 godkändes av RentalCover.com.
  • Mark kommer att få sin utbetalning i GBP.
RentalCover.coms ersättningskrav konverterar den ursprungliga självriskvalutan (euro i Marks fall) till utbetalningsvalutan (GBP i Marks fall) baserat på de överföringsavgifter som finns på åtskilliga penningöverföringsplattformar. De är 3-5 % bättre än bankernas överföringsavgifter och 4-6 % bättre än hos växlingskontor.
I händelse av en krock kommer du att bli skyldig att betala ett belopp motsvarande en del av eller hela självrisken. Vid ett framtida datum, kanske så sent som 18 månader efter beroende på hyrbilsfirmans uthyrningsvillkor, är du eventuellt berättigad till en fullständig återbetalning från hyrbilsfirman ifall det "inte var ditt fel". Men vi tycker inte att du ska behöva vänta i upp till 18 månader! I stället betalar vi ut ditt ersättningskrav omgående. Allt vi begär är att du digitalt signerar ett enkelt "friskrivningsbrev" som vi skickar till hyrbilsföretaget, som i sin tur betalar återbetalningsbeloppet till oss.

Om din fråga inte besvarades av ovanstående, vänligen fyll i formuläret nedan eller ring oss:

Maila oss


Få en offert för din nästa resa

:
:
Försäkring för fordon med mindre än 9 sittplatser (inklusive föraren).